G4Media.ro

FOTO  Bucureştiul şi localităţile din jur au sute de străzi neasfaltate care…

Sursa foto: G4Media

FOTO  Bucureştiul şi localităţile din jur au sute de străzi neasfaltate care sunt pline de gropi şi bălţi

Deşi pare greu de crezut, în Capitala României, dar şi în majoritatea localităţilor din judeţul Ilfov, există sute de străzi neasfaltate. Chiar în inima Bucureştiului, la nici 50 de metri de KM 0, strada Mavrogheni Nicolae este complet degradată. Este plină de gropi şi de bălţi, iar din acest motiv este evitată de miile de bucureşteni şi turişti care tranzitează zilnic centrul oraşului.

Iar cazul nu este singular. În fiecare sector există străzi de pământ ca acum sute de ani. Spre exemplu, numai în cartierul Henri Coandă care se află jumătate pe teritoriului Sectorului 1 şi jumătate pe cel al oraşului Voluntari (IF) sunt în jur de 20 de străzi de pământ. Potrivit panourile de pe şantier, autorităţile ar fi trebuit trebuit să le asfalteze încă de acum patru ani.

Sursa foto: G4Media

Dacă potrivit ultimelor statistici, făcute în urmă cu doi ani, în Bucureşti erau peste 60 de străzi neasfaltate, în cartierelor recent construite în localităţile din judeţul Ilfov sunt sute. O situaţie revoltătoare am întâlnit-o în localitatea Mogoşoaia (IF). După ce a un cartier exclusivist a fost terminat de asfaltat, strazile au fost complet distruse pentru fi trase utilităţile.

Sursa foto: G4Media

„Când plouă e dezastru. Nu mai există asfalt, totul e fărâmat, e numai noroi peste tot. Înţeleg că faci o lucrare, dar după, te ocupi şi de reabilitare. Este mult praf, ne rupem maşinile peste tot, ce să zicem, dezastru complet.”, a declarat pentru G4Media.ro un cetăţean care locuieşte pe Strada Livezilor.

Sursa foto: G4Media

Specialistii în administraţie publică consultaţi de G4Media.ro spun că s-a ajuns în această situaţie din cauza primăriilor care emit autorizaţii de construire fără a respecta cele mai elementare norme de urbanism, dar şi din alte cauze.

Sursa foto: G4Media

„Localităţile s-au extins, populaţia a crescut, resursele au rămas acelaşi sau puţin mai mari, însă insuficiente pentru a putea acoperi toate nevoile localităţilor. Nu putem ignora şi un alt aspect, sunt oameni care s-au mutat din Bucureşti în Ilfov, dar nu şi-au mutat şi domiciliul, şi atunci nu există interes electoral. Pentru Bucureşti, eu nu găsesc nicio explicaţie de ce astăzi avem străzi neasfaltate. Nu poate exista nici explicaţia lipsei de resurse, nici a lipsei de proprietate, poate doar alte chestiuni tehnice pe care nu le vedem astăzi, dar altfel nu există explicaţii pentru astfel de situaţii în Bucureşti.”, a declarat pentru G4Media.ro, Dragoş Dincă, prof. univ. Administraţie Publică, SNSPA.

Sursa foto: G4Media

Potrivit celor mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică (INS), la nivelul României sunt neasfaltate 18 km de drumuri naţionale, 1.428 km drumuri judeţene şi peste 6.568 de km de drumuri comunale.

Sursa foto: G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Vile și căruțe.. nu asta își doresc românii? 😄

  2. Nu este singurul loc din țară unde pe hârtie și după registrele financiare străzile sunt de mult asfaltate iar acum vor fi incluse intr-un program de turnare a unui nou strat de asfalt. În realitate străzile neasfaltate sunt ”producția” CORUPȚIEI !
    Altfel este incredibil pentru București că acum au un primar general care chiar muncește. Primăriile de sector nu mai au bani de asfaltat…banii se duc la propaganda de la oficinele bolșevice ( Hantene, R(uzzia)TV..). Bucurestenii trebuie doar să plătească taxe mai pentru parcări, etc.

  3. Asa, si? La ce te asteptai dupa zeci de ani de jaf generalizat marca FSN/PNL/PD si mai ales PSD? Ati privit cu indiferenta zeci de ani cum sunteti furati si acum tanjiti dupa aceleasi chestii, de parca inca nu v-a fost de ajuns. Am vazut recent cateva filmulete cu imagini din mai multe capitale din Africa si nu trebuie sa ma crezi pe cuvant, dar chiar stam mai rau.

  4. Cartiere „exclusiviste” cu strazi de noroi…