G4Media.ro

FOTO A început evacuarea spațiilor comerciale de la metrou. Proteste ale unor…

Foto: Demolarea chioșcurilor de la stația de metrou Ștefan cel Mare (InquamPhotos - George Călin)

FOTO A început evacuarea spațiilor comerciale de la metrou. Proteste ale unor proprietari de chioșcuri

Evacuarea spațiilor comerciale de la metrou a început, miercuri, la stația Ștefan cel Mare.

UPDATE 2: Câțiva sindicaliști și proprietari de magazine demolate fac scandal la stația Ștefan cel Mare și reclamă presupusa ilegalitate a operațiunii. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, le explică motivele demolării: faptul că aceste chioșcuri sunt amplasate ilegal pe domeniul public

UPDATE 1: Demolarea magazinelor din stațiile de metrou a început în Sectorul 2 al Capitalei. La acțiune este prezent și primarul Radu Mihaiu, care a semnat marți dispoziția pentru evacuare și demolare. Edilul a precizat că spațiile comerciale de la metrou sunt ilegale și de aceea vor fi demolate, inclusiv cele în care mai sunt mărfuri. Dacă proprietarii nu le vor ridica până în momentul demolării, bunurile vor fi sigilate.

Foto: Demolarea chioșcurilor de la stația de metrou Ștefan cel Mare (InquamPhotos – George Călin)

Evacuarea și demolarea spațiilor comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului a început la stația de metrou Ștefan cel Mare, a anunțat Metrorex.

Contractul de asociere în participațiune dintre Metrorex și firma Unităţii – Sindicatul Liber Metrou (USLM) a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept, în prezent, potrivit companiei.

De asemenea, Metrorex a precizat că pentru spațiile comerciale nu au fost identificate autorizații de construire emise.

În 26 martie, circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a pus protestul pe seama anunţului privind eliberarea spaţiilor comerciale şi i-a sfătuit pe angajaţii de la metrou să nu se lase amăgiţi.

Reprezentanţii sindicatului au susținut că toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislaţiei in vigoare, cu aprobarea Metrorex, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou.

Sursa: Cititor G4Media.ro
Sursa Foto: Cititor G4Media.ro

Citește și

FOTOGALERIE Cum arată talciocul subteran construit de sindicaliștii lui Ion Rădoi

Sursa foto: Demolarea chioșcurilor de la stația de metrou Ștefan cel Mare (InquamPhotos – George Călin)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Felicitări Drulă,
  Felicitări bucureșteni pt susținere

 2. Bravo Drula,de oameni hotariti duce lipsa Romania,nu de otrepe gen orban!

 3. In prima poza de vede un magazin „naturist”. Pai de magazine naturiste au nevoie călătorii cu metroul? Sau de chiloți? Ce bataie de joc…

  • Asta-i o remarcă de bun simț, cea cu chilotii!
   În plus, il „plângem” pe mafiotul Rădoi care rămâne fară talciocul care l-a făcut cel mai bogat sindicalist din România.

 4. Succes, Cataline!!!
  Sa crape Ludovic Orban de ciuda, fierb PNLeii ca USR le ia fata PNLeilor, care nu misca nimic… ministrii PNL sunt inexistenti, NIMICul e specialitatea PNL!!!

 5. Foarte bine, se vor construi altele dar cu alți proprietari, deja spatiile pe care vor fi amplasate noile magazine sunt deja cunoscute de cei interesați, se schimbă doar circuitul banilor.

 6. Avem nevoie de oameni ca Drula. E clar cel mai bun ministru actual.

 7. o zi mare pentru normalitate , bravo Drula, bravo USR+ … RADOI-PSD se stie de pe timpul OUG 13 .. PNL la fel ca la fratii de la PSD cu care aveti multe in comun

  mai nou PNL nu prea intelege ce e aia consulatre publica

 8. ce se-ntampla ca NU-nteleg? ne apropiem in sfarsit dupa zeci de ani de o raza de curatenie in subteranul metroului bucurestean? va recomand un articol interesant, foarte bine documentat: https://www.contributors.ro/metrorex-versus-underground-o-comparatie-intre-metroul-din-bucuresti-si-metroul-din-londra/ . autorul dl Craciun pune mana pe rana mincinoasa a sindicalistilor. sunt mai multi decat necesari chiar si mecanicii. de citit cu mintea treaza! altfel un mic pas pentru dl Drula in lungul parcurs de a misca lucrurile spre un transport de calitate, eficient si civilizat. succes si la mai multe nene Cataline, ca te asteapta nenea Iancu la un tap de bere cand toate vor fi bine puse pe sinele viitorului!

 9. Yesssss
  Din păcate metroul are nevoie de o schimbare la față aproape totală. E îmbâcsit, jegos și depășit de vremuri.

 10. Să vă văd la eroilor să vă văd la Tineretului la toate stațiile aferente a sectoarelor 3.. 4…5 acolo estas primarus pezedeus…

 11. Bravo Drula, mai multi mici intreprinzatori romani striviti. Asteptam multinationalele la metrou.

 12. ce se-ntampla ? incep sa inteleg. „fascinantul” metrou din Bucuresti , cu mirosul acru de pisat ca-n crasma lui nea’ Stere unde multi si-au baut viata, ar putea oare sa se schimbe de pe o zi pe alta ?c0 Cenusareasa, aproape orientala, poate deveni o fashionista care ar influenta chiar si pe altii? nu stiu. vom trai, poate, si vom vedea, daca e posibila transformatea. idei pe hartie sunt multe. puneti tinerii creativi si in trei luni vor curge proiectele de personalizare a metroului. apoi puneti un batran harsit in teoriile mecanicii fluidelor sau alte matematici care ar putea da o solutie tehbica, aplicabila fluxului de calatori la orele de varf. bariera temporara pentru depasirea numarului ide oameni in subteran, etc… in fine, cineva pasionat si competent sa vina sa conduca aceasta companie esentiala pentru economia capitalei. epoca subterana radoi e terminata si numai o lada de gunoi de la suprafata o va mai primi, n-asa nene Iancule ? un val de tineri bate la usa afirmarii si cu un mic semn ei vor intra si vor schimba totul…in bine. in fine va re re recomand cu caldura unui calator obosit, dar empatic la probleme d-voastra: https://www.contributors.ro/metrorex-versus-underground-o-comparatie-intre-metroul-din-bucuresti-si-metroul-din-londra/ . autorul dl Craciun pune mana pe rana mincinoasa a sindicalistilor. sunt mai multi decat necesari chiar si mecanicii. de citit cu mintea treaza! altfel un mic pas pentru dl Drula in lungul parcurs de a misca lucrurile spre un transport de calitate, eficient si civilizat. succes si la mai multe nene Cataline, ca te asteapta nenea Iancu la un tap de bere cand toate vor fi bine puse pe sinele viitorului!

 13. Bine zis gogule, doar interese politice ai romanii se cearta intre ei care e mai bun PNL sau USR vai si amar :)))

 14. … bravooo !!!
  nu va opriti dl Drula …
  … o sa arate si Romania ca dincolo …

 15. Sincer este ok ce se face , este timpul , daca ati fost cu metroul in alte capitale civilizate cred ca ati vazut ca nu exista ce aveam noi….spor la curatenie….hai capitala ca se poate …si la mai mare…