G4Media.ro

Fotbaliştii din Liga I ar putea încuraja adopţia de câini înaintea meciurilor…

Fotbaliştii din Liga I ar putea încuraja adopţia de câini înaintea meciurilor și vor intra cu patrupedele pe teren / Consiliul Județean Ilfov vrea să încheie un protocol cu FRF pentru proiectul: ”Umple golul de viața ta”

Câinii adoptabili ar urma să fie prezentaţi spectatorilor înaintea unor meciuri de fotbal din Liga I, fiind însoţiţi de jucători, conform unui proiect care urmează să fie dezbătut în şedinţa de joi a Consiliului Judeţean (CJ) Ilfov.

Proiectul prevede încheierea unui protocol de cooperare între Judeţul Ilfov – Consiliul Judeţean şi Liga Profesionistă de Fotbal, în vederea realizării proiectului de interes public judeţean „Umple golul din viaţa ta”, în vederea promovării adopţiei câinilor din adăposturi.

Potrivit protocolului, Biroul Protecţia Animalelor din cadrul aparatului de specialitate al CJ Ilfov va duce la stadion câini din adăposturile publice de pe raza judeţului, la meciurile oficiale din Liga I organizate de Liga Profesionistă de Fotbal. Câinii ar urma să intre în teren însoţiţi de jucători, înainte de startul meciurilor.

Biroul Protecţia Animalelor se va asigura că toţi câinii incluşi în proiect sunt sociabili, deparazitaţi şi vaccinaţi antirabic.

Liga Profesionistă de Fotbal va stabili meciurile oficiale în cadrul cărora se va desfăşura proiectul şi va permite intrarea în teren a câinilor alături de jucători. Timpul petrecut pe teren nu va depăşi cinci minute.

Protocolul ar urma să fie valabil până la finalizarea acţiunii, dar nu mai târziu de 12 luni de la data semnării.

Potrivit referatului de aprobare, din cauza numărului redus de personal, a fondurilor insuficiente si a lipsei de spaţiu adecvat, adăposturile de pe raza judeţului Ilfov se văd în imposibilitatea asigurării îngrijirii continue a tuturor câinilor plasaţi în adăpost. Cauza efectivului numeros de câini fără stăpân este abandonul constant al puilor sau adulţilor nedoriţi, menţionează sursa citată.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Corect! Numai bătaie între câini și oameni mușcați lipseau la meciuri!

 2. Si cam cine sa-i adopte? Oamenii care stau la bloc?? Sa distruga sanatatea vecinilor, sa latre noptile la luna si sa alerge prin apartament?? Cam cata lume sta la casa sa isi permita sa adopte patrupedele astea?

 3. Cred ca ar fi si singura distractie ca fotbal nu prea vedem. Totusi, sa bagi bietele animalute intr-un stadion unde bubuie petardele, fumigenele, alte efecte pirotehnice, chiar nu v-ati gandit?

 4. „Bataie intre caini si oameni muscati”???
  „Distrug sanatatea vecinilor si alearga prin casa”???
  Radulescu Marcel si Maggi, din ce fund de grota puturoasa si ticsita de ghiolbani v-ati furisat?
  Cum manifesta si romanul un pic de empatie, cum ii scapa cuiva o initiativa cu miros de civilizatie, cum sare toparlanu’ deranjat care stie ca animalul e bun numai de tinut in lant si casapit.

 5. Putin imi pasa de cainii si pisicile voastre