G4Media.ro

Fotbal: FRF, amendată cu 30.000 de euro de UEFA după incidentele de…

Sursa foto: Facebook/Federația Română de Fotbal

Fotbal: FRF, amendată cu 30.000 de euro de UEFA după incidentele de la meciul România – Bosnia-Herţegovina/ Și federația bosniacă a fost sancționată

Sancțiuni dictate de UEFA după meciul România – Bosnia-Herţegovina, care a avut loc pe 26 septembrie pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Bucureşti, în Liga Naţiunilor.

UEFA a luat măsurile  „pentru aruncarea de obiecte, aprinderea artificiilor, transmiterea unui mesaj provocator cu caracter ofensator, acte de distrugere şi incidente produse de spectatori”.

Drept urmare, Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA a sancţionat FRF cu o amendă de 30.000 de euro. De asemenea, naţionala României va disputa următorul său meci de pe teren propriu cu o parte a stadionului închisă (cel puţin 2.000 de locuri).

„Închiderea parţială a stadionului se suspendă pe o perioadă de probă de doi (2) ani, începând de la data prezentei hotărâri”, a indicat UEFA.

Federaţia bosniacă de fotbal a fost la rândul său sancţionată de forul de la Nyon cu o amendă de 10.000 de euro şi cu închiderea parţială a stadionului său (cel puţin 2.000 de locuri) la următorul meci pe teren propriu. Şi în acest caz, închiderea parţială a stadionului se suspendă pe o perioadă de probă de doi ani.

Federaţia bosniacă nu le va putea vinde bilete fanilor săi la următorul meci în deplasare dintr-o competiţie organizată de UEFA. Federaţia bosniacă a fost sancţionată pentru „comportamentul rasist al fanilor săi, aruncarea de obiecte, distrugeri şi incidente produse de spectatori”.

De asemenea, Federaţia bosniacă de fotbal trebuie să contacteze FRF în termen de 30 de zile pentru a se înţelegeîn privinţa despăgubirilor pentru distrugerile provocate de suporterii bosniaci, şi anume 39 de scaune rupte.

României a învins Bosnia-Herţegovina cu scorul de 4-1 (1-0), pe 26 septembrie, în Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor, dar a retrogradat în Liga C.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...