G4Media.ro

Fostul senator PSD Radu Cosmin Preda, inginer mecanic, angajat pe un post…

Foto: Radu Cosmin Preda / Facebook

Fostul senator PSD Radu Cosmin Preda, inginer mecanic, angajat pe un post de conducere la ANRE. Salariu de 7.000 de euro – SURSE

Radu Cosmin Preda, fost senator PSD în mandatul 2016-2020, a fost numit Director General Activități Suport la ANRE, au declarat pentru G4Media surse oficiale. Preda este absolvent al Facultății de Mecanică din Universitatea Craiova și nu a avut legături cu domeniul energiei până la angajarea sa în instituție, cu câțiva ani în urmă.

Salariul net al lui Radu Cosmin Preda este de circa 7.000 de euro lunar, potrivit surselor G4Media.

Radu Cosmin Preda a fost senator PSD de Dolj. Potrivit Libertatea, el și-a început cariera ca expert parlamentar, în 2003, iar în 2013 a ajuns Director la Regia Autonomă de Transport din Craiova. Înainte de a ajunge senator era Administrator public la Primăria Municipiului Craiova. El a fost un apropiat al Liei Olguța Vasilescu, dar a plecat din PSD înainte de alegerile din 2020 și a candidat la parlament pe listele PMP, partid care nu a intrat în Parlament.

El nu are nici o experiență relevantă în domeniul energiei. Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) este instituția-cheie care reglementează și controlează activitatea din acest sector strategic. G4Media și Economedia au scris în repetate rânduri despre numiri politice în această companie.

Până la publicarea articolului, Preda nu a răspuns apelurilor și mesajelor G4Media pentru a-și prezenta poziția pe acest subiect.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Sa traiasca bineee !!!!
  Prostimea la vot, stampila pe USL ca pana acum

 2. „Trebuie sa marin salariile ,sa le facem foarte mari, si la BNR, ANAF, si la Curtea de Conturi si la ANRE si la lifturi cazane si burlane si alte regii ministere etc. Doar asa vor veni sa luceze profesionisti care altfel ar ramane doar in mediul privat si Romania ar fi privata de uriasa expeienta si competenta a acestor profesionisti”

 3. Pe el nu îl ia anaful, că el a câștigat banii legal, nu? Nu precum coafezele, salahorii. Pentru j-hurile alea de oameni e frustrată societatea, clasa muncitoare, nu pentru ambulantul ăsta PSDNL.

 4. Inca o aberatie fireasca pentru Romania normala : marimea salariului asortata cu lipsa oricarei raspunderi , haul intre pregatirea reptilianului si cea minim necesara domeniului, haul intre salariati la aceeasi pregatire si experienta !! Fenomenul se extinde, se adanceste sub atenta protectie a cumetriei de la guvernare dar si de la Cotroceni unde cred ca e numita ”stabilitate”. Pare ca ne e indicat sa fim si recunoscatori pentru asta si sa o privim ca pe o forma de mafifestare a dezvoltarii….

 5. o valoare marca PSD PNL UDMR

 6. Nesimtire, nesimtire, prostire! Tara, unde jaful economiei tarii este legalizat.
  Suntem un popor, pierdut iremediabil.
  Ne asteapta un viitor sumbru.