G4Media.ro

Fostul secretar general al NATO, Javier Solana, îndeamnă Statele Unite să își…

Sursa foto: Nato.int

Fostul secretar general al NATO, Javier Solana, îndeamnă Statele Unite să își reia politica de angajament în relația cu China: „Va avea un impact pozitiv asupra securităţii internaţionale”

Statele Unite ale Americii ar trebui să-şi reia politica de angajament în relaţia cu China, întrucât această abordare a jucat un rol crucial în descurajarea confruntării dintre cele două ţări, afirmă fostul secretar general al NATO Javier Solana, citat vineri de Xinhua, preluat de Agerpres.

Fostul lider al NATO notează într-un comentariu publicat pe site-ul Project Syndicate că o deschidere faţă de China nu este populară în rândul factorilor de decizie politică de astăzi din SUA şi că atitudinea dură a acestora faţă de China prezintă o „defecţiune fatală”.

În epoca actuală, potrivit lui Solana, asumarea unei politici de „engagement” între cele două ţări a devenit o responsabilitate comună şi va fi nevoie şi de intervenţia altor actori.

„Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra securităţii internaţionale, permiţând lumii să se poziţioneze mai bine în confruntarea provocărilor globale”, a conchis fostul secretar general al NATO.

Sursa foto: Nato.int

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu cumva, din cauza politicii asteia a lui Solana și a altor relaxați ,așa ca el, am ajuns azi să ne întrebăm ce dreaq nu i mai ajunge și Chinei?!Ce o mai vrea, ce i-o mai trebui!?

    • Ba da @project, tocmai asta a dus la saltul economic și militar al Chinei. Pomparea de bani și tehnologie, fără a tine cont de faptul ca acolo tot comuniștii sunt la putere. Acum 30 de ani mureau de foame iar acum amenință în stânga și în dreapta.