G4Media.ro

Fostul primar Gabriela Firea: ”Nicio clădire pericol public nu a fost pusă…

sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea

Fostul primar Gabriela Firea: ”Nicio clădire pericol public nu a fost pusă în siguranță sau consolidată în Capitală, în ultimii doi ani/ Lucrările începute în 2018-2020 sunt oprite”

Fostul primar al Bucureștiului, Gabriela Firea, a criticat administrația condusă de Nicușor Dan spunând că ”nicio clădire pericol public nu a fost pusă în siguranță sau consolidată în Capitală, în ultimii doi ani”.
Fostul primar general a mai spus că lucrările de consolidare sunt oprite pe șantierele începute în perioada 2018-2020 și nu s-au semnat convenții cu proprietari din clădiri cu risc seismic.

Firea mai spune că în ultimii doi ani nu a fost restaurată nicio fațadă de imobil din Capitală, iar proprietarilor li se cer bani pe lucrările deja executate, ”chiar dacă echipa din mandatul meu a lucrat în baza unor hotărâri ale Consiliului General”.
Mesajul publicat de Gabriela Firea
🆘 Bucureștiul a pierdut lupta cu reducerea riscului seismic, din septembrie 2020 încoace! La 46 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977, în Capitală nu se lucrează pe niciun șantier de consolidare a blocurilor cu bulină, programul București Trainic a fost blocat, în ultimii 2 ani nicio clădire pericol public nu a fost pusă în siguranță sau consolidată în Capitală, iar încrederea cetățenilor că autoritățile pot face lucruri pentru siguranța lor a scăzut dramatic. E păcat că munca a sute de oameni din mandatul meu de primar a fost aproape în zadar!
‼️ Primarul general Nicușor Dan, susținut până-n pânzele albe de USR, PMP, omul politic de tristă amintire Ludovic Orban și PNL a promis “Noul București” și continuă să livreze minciuni: “ Noul București” cade pe cetățeni!
⚠️ Un singur exemplu este anunțul consolidării blocului din strada Blănari nr. 14, celebru pentru Club A de la parter. Forțat de tragedia din Turcia și pentru a arăta că în București se lucrează, Nicușor Dan a mers pe așa-zisul șantier pentru “a porni” lucrările. O mare minciună! Chiar Nicușor Dan a blocat lucrările timp de doi ani și asta este realitatea pe care o știu bine proprietarii din bloc, mutați în locuințele de necesitate în vara anului 2020.
📝 Concret, în 15 iulie 2020, în timpul mandatului meu de primar general, conducerea AMCCRS a semnat contractul pentru proiectarea, asistența tehnică și execuția lucrărilor de consolidare. A doua zi, a fost emis ordinul de începere pentru că era o urgență. Imediat au fost relocați toți proprietarii către locuințele de necesitate, pe cheltuiala administrației. Am făcut anunțurile la vremea respectivă și mă bucur că o parte a presei nu a uitat. Se lucra la proiectare când Nicușor Dan a ajuns primar general și totul s-a blocat. Acum, primarul general ar fi trebuit să anunțe finalizarea lucrărilor, nu abia începerea lor. Și e un singur exemplu.
🚨 Astăzi, realitatea din București este următoarea:
❌ Lucrările de consolidare sunt OPRITE pe șantierele începute în perioada 2018-2020!
❌ În ultimii doi ani, nu s-au executat lucrări!
❌ În ultimii doi ani, nu s-au semnat convenții cu proprietari din clădiri cu risc seismic!
❌ Proprietarii din clădirile consolidate între 2018 și 2020 încă așteaptă recepția lucrărilor. Până acum, doar o singură clădire din 11 este din nou locuită, dar fără recepție!
❌ În ultimii doi ani, nu a fost restaurată NICIO FAȚADĂ. Mai mult, proprietarilor li se cer bani pe lucrările deja executate, chiar dacă echipa din mandatul meu a lucrat în baza unor hotărâri ale Consiliului General.
🤦🏻 Știm cu toții placa „greaua moștenire și datoriile din vechiul mandat”, dar asta nu mai merge. În 2021 și 2022, Nicușor dan a avut cu 2,1 miliarde de lei mai mult decât în 2019 și 2020, ultimii ani ai mandatului meu. Deci bani suficienți să plătească facturile pentru lucrări, nu datorii cum spune public, și să lucreze și la altele.
🔴 În urmă cu 44 de ani, în doar 56 de secunde, peste 1.500 de persoane și-au pierdut viața și 35.000 de locuințe au fost distruse. Numai în Capitală s-au prăbușit 33 de clădiri.
Din păcate, din cauza inacțiunii primarului general și a majorității care-l susține, Bucureștiul încă este capitala europeană cu cel mai ridicat risc seismic.
🤗 Cât am condus Capitala am făcut primii pași importanți pentru SIGURANȚA OAMENILOR. Împreună cu echipa mea, formată din specialiști, AM DEBLOCAT programul de consolidări și am redat bucureștenilor ÎNCREDEREA în autoritățile locale. Sunt realizări, cifre concrete, pe care nu le vor putea șterge, oricât și-ar dori, cei care sunt vremelnic la conducerea Capitalei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. hai ca-i buna.. dar in ultimii 10 ani? cate cladiri doamna Firea? dar in ultimii 30 de ani? dar hai sa numaram cate catedrale avem in plus? dar borduri ? cate s-au pus ? :))) nici nu stiu daca e nesimtirea sau prefecatoria care ma enerveaza mai tare la dumneaei.

  2. Nu mai e nici una de consolidat pentru ca le-a consolidat firea pe toate.

  3. Cât tupeu mai poate încăpea în promterista asta ?

  4. Ce să vezi ? Până la cutremurul din Turcia, problema consolidărilor nu mai era la modă. Gata cu ministerul familiei ? Câte famili încă nu și-au primit tichetele pentru energie ? Multe !!!
    Ce este sigur e că în București, cu TOATE FRÂNELE POSIBILE ȘI IMPOSIBILE, treptat apare și apa caldă în apartamente.

  5. Era o vorba din batrini: „Ride ciob de oala sparta”.

  6. Gabriela Firea! O gluma proasta.