G4Media.ro

Fostul președinte moldovean Igor Dodon s-a întâlnit la Moscova cu Patriarhul Kiril,…

Foto: Patriarhia rusă

Fostul președinte moldovean Igor Dodon s-a întâlnit la Moscova cu Patriarhul Kiril, aliatul președintelui Putin și un mare susținător al invadării Ucrainei

Aflat într-o vizită în Federația Rusă, ex-președintele moldovean Igor Dodon, un pro-rus convins, s-a întâlnit cu Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, transmite Europa Liberă, citată de Rador. Potrivit unui comunicat de presă al Patriarhiei Ruse, cei doi au discutat despre „situația din Moldova și rolul Bisericii Ortodoxe din Moldova în consolidarea principiilor moral-spirituale în viața societății, susținerea culturii și a suveranității naționale a țării”.

Patriarhia rusă informează că întrevederea a avut loc la inițiativa lui Igor Dodon, care este prezentat ca președinte al asociației obștești „Uniunea de afaceri moldo-rusă”.

Deși vocal pe rețelele de socializare, Igor Dodon nu și-a anunțat vizita la Moscova și nu a scris nimic despre întrevederea cu Patriarhul Kirill. Ultima dată ei s-au întâlnit în decembrie 2019. Atunci, Dodon scria pe pagina sa de Facebook că l-a asigurat pe patriarh că „toate ramurile puterii” din R. Moldova vor apăra valorile tradiționale și familia.

Tot pe 20 februarie, Mitropolitul Moldovei Vladimir a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova, Oleg Vasnețov, la reședința mitropolitană din Chișinău.

Mitropolia Moldovei a anunțat, într-un comunicat de presă, că cei doi au „întreținut un dialog cordial”, au discutat despre importanța colaborării dintre cele două instituții și „au subliniat necesitatea promovării valorilor ortodoxe comune”.

Patriarhul Kirill, care a prezentat repetat războiul din Ucraina ca pe un război sfânt și drept, se află pe listele rușilor sancționați pentru evenimentele din Ucraina de guvernele unor țări din UE și NATO, de pildă, Cehia sau Estonia.

Mitropolitul Moldovei, Vladimir, este la Moscova pentru a oficia slujbe și a participa la Sfântul Sinod de pe 27 decembrie

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. După alegeri e de pus la „dubală”!

  2. Poza spune tot… slgarnic si josnic. Zici ca e de la hAu.ru si da mana cu mache (teodosie). Lipsesc balele cugand.

  3. Cetatene, ai punctat clar. Asa este. O scursoare umana.