G4Media.ro

Fostul ministru PSD Petre Daea explică simbolistica puterii: „Mi-am dat seama că…

Foto: G4Media

Fostul ministru PSD Petre Daea explică simbolistica puterii: „Mi-am dat seama că nu mai sunt ministru în momentul în care nu mi-ati pus apă în pahar”

Protocolul de predare-primire între fostul ministru al Agriculturii Petre Daea (PSD) și noul ministru, Florin Ionuț Barbu (PSD), care a avut loc vineri, a fost punctat de afirmații legate de simbolistica puterii.

„Mi-am dat seama ca nu mai sunt ministru în momentul în care nu mi-aţi pus apa în pahar”, a spus la un moment dat Petre Daea, unul dintre politicienii PSD cu mare experiență. În vârstă de 73 de ani, Petre Daea este inginer agronom din 1973 și a urmat cursurile școlii de cadre „Ștefan Gheorghiu”, unde erau școliți membrii conducerii Partidului Comunist Român (PCR).

Este membru PSD din anul 2001. Daea a avut activitate politică și înainte de Revoluție, în Partidul Comunist Român. Petre Daea a mai fost ministru al Agriculturii în Cabinetele Grindeanu, Tudose și Dăncilă. Printre proiectele care l-au făcut celebru în perioada respectivă sunt „Alege oaia”, prin care își propunea să îi încurajeze pe români să mănânce mai multă carne de oaie și combaterea cormoranilor din Deltă.

Totodată, Petre Daea le-a cerut jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă cu o nunaţă de superioritate să aibă grijă de imaginea noului ministru Barbu.

„Să nu-l bagaţi în pana scrisului cu ceea ce nevoia de senzaţional apare la un moment dat. Să-l zugraviti cu mintea și să-l ascultați că aveți pe cine. Are continut Florin Barbu, are forta de a pune în miscare mecanism, are puterea de a intelege si are dragostea de ţară.”, a dclarat Petre Daea.

La plecarea din minister, Petre Daea i s-a adresat noului ministru al Agriculturii cu „Te pupă tata!”, i-a dat în semn de prietenie o palmă zgomotoasă peste obraz, după care i-a urat „Succes.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Tupeu de borfaș. Normal.
  Întrebarea pe care jurnaliștii trebuiau să o pună este: pleacă de la minister cu toată familia lui angajată acolo?

 2. daea e ‘decit’ un golan narcisist.

 3. Ehe, sa vezi tu batrâne cand te-oi duce fara lumânare, atunci o sa realizezi cât de mic ai ajuns. Nu ca ai fi fost ceva mai mult cand trăiai.

 4. A inceput cu glume treaba a incheiat o cu o gluma…bravo nea’ Petrica…tu ai facut glume agricultorii au tras greu’
  Familia sa fie bine, sa fii sanatos si…sa aveti acelasi noroc

 5. Acesta este nivelul guvernului Nicu și Marcel.

  …Si asta, pe banii [inclusiv ai] mei.

  Mulțumesc , domnule Președinte Iohannis pentru “stabilitatea” pe care ne-ați dat-o!

 6. Deci deciziile mărețe au fost sub influența conținutului paharelor in perioada in care a fost ministru!

 7. Tupeu de ștab comunist care considera că totul i se cuvine.

 8. Iese la pensie clown-ul?
  Poate vizitează DNA-ul de-acuma…

 9. Si dacă si-a dat seama,nu l-a deranjat?Sau asa a facut si el pe timpuri?!La „Stefan Gheorghiu”d-astea se învata,în spatele usilor,si limba de lemn,in fata lor.Palma aia a facut parte tot din simbolistică.Sa nu cumva sa indrazneasca sa nu-i raspundă la telefon si sa nu-l salute cu „sa traiti”!

 10. Si dacă si-a dat seama,nu l-a deranjat?Sau asa a facut si el pe timpuri?!La „Stefan Gheorghiu”d-astea se învata,în spatele usilor,si limba de lemn,in fata lor.Palma aia a facut parte tot din simbolistică.Probabil,sa nu cumva sa indrazneasca sa nu-i raspundă la telefon si sa nu-l salute cu „sa traiti”!