G4Media.ro

Fostul ministru Dobre, trecut din PSD la partidul lui Ponta: Trei oameni…

Fostul ministru Dobre, trecut din PSD la partidul lui Ponta: Trei oameni ai lui Dragnea decid dacă inițiativele celor 153 de parlamentari sunt bune sau nu

Fostul ministru al Turismului în guvernul Tudose, Titus Dobre, a declarat pentru G4Media.ro și infosudest.ro că toate inițiativele legislative ale parlamentarilor PSD sunt filtrate de o ”suprastructură” formată din trei persoane înainte ca acestea să fie supuse spre dezbatere, verificare și vot. Dobre și-a anunțat ieri demisia din PSD și trecerea la partidul lui Victor Ponta. Grupul ”celor trei”, despre care Dobre susține că nu știe cine sunt, ar funcționa ca un filtru al liderului PSD și decide care inițiative ”sunt bune” și care ”nu sunt bune” pentru partid.

  • Titus Dobre: ”În primul rând, când am început sesiunea parlamentară din 2018, am observat cu stupoare că noi, în grupul nostru de la PSD, ca să facem o inițiativă legislativă, trebuia ca aceasta să treacă mai întâi printr-un filtru. Și am întrebat care e filtrul? Și mi s-a spus că sunt trei oameni. Atât. Trei oameni pe care nu îi cunoaștem, nu i-am văzut niciodată în grupul nostru parlamentar PSD și care se ocupă cu asta: să spună dacă inițiativele celor 153 de parlamentari din grupul PSD de la Camera Deputaților sunt bune sau nu sunt bune. Dar noi nu știm cine sunt cei trei oameni. Sunt ca o suprastructură care nu are legătură cu Parlamentul, un filtru personal al domnului Dragnea, filtru care, din punctul meu de vedere, nu e legal. Pentru că mă cenzurează pe mine ca parlamentar”.

Dobre a explicat cum trebuie să procedeze un deputat PSD care vrea să depună o inițiativă legislativă:

  • ”Acum se procedează așa: Inițiativa se depune la secretariatul grupului, secretariatul anunță mai departe liderul de grup, iar liderul de grup predă mai departe inițiativa către acești 3 domni sau doamne, nici nu știm ce sunt și ce pregătire au. Lucrul ăsta le-a fost adus la cunoștință colegilor din grupul parlamentar PSD de domnul Dragnea și secretarul general Marian Neacșu, care le-a spus: ”Băieți, de-acum așa se procedează!”. Înțeleg că procedura asta există din 2017, dar eu eram în Guvern și nu am avut contact cu Parlamentul mai deloc. Am observat asta abia la 1 februarie 2018, când am revenit și m-am ocupat doar de Parlament. Sigur, tu poți să depui inițiativa legislativă și fără să treci de filtrul celor trei. Dar nu o să-ți fie votată niciodată inițiativa, dacă nu a fost validată mai întâi de grupul ăsta. N-am nicio bănuială despre cine ar putea fi vorba, nu știu, eu personal nu i-am cunoscut. Sunt oameni din umbră. Dar poate reușiți să aflați voi, presa, mai multe. Să vedem și noi, cine sunt?”.

”Țara e condusă de Dragnea, Vâlcov și Shhaideh. Restul sunt executanți”

Titus Dobre susține că miniștrii din cabinetul Dăncilă nu ar avea autonomie în luarea deciziilor sau în momentul în care fac declarații publice, ci ar repeta sau prelua idei furnizate de cei care conduc de facto PSD, Guvernul și grupul parlamentar al partidului: Liviu Dragnea, Darius Vâlcov și Sevil Shhaideh. ”O mână de oameni se joacă cu destinele copiilor noștri: Liviu Dragnea, Darius Vâlcov, Sevil Shhaideh și Viorica Dăncilă, dar dumneaei doar prin prisma faptului că e premier și își asumă deciziile, că în rest, dumneaei doar ascultă ordinele trasate de Liviu Dragnea. Sau ce, credeți că Dăncilă conduce Guvernul României? Iar doamna Olguța Vasilescu face ce îi spune Darius Vâlcov. Atât. Iar doamna Carmen Dan, la fel ca restul, sunt cu ”Săru’ mâna” la domnul Dragnea. E prima linie: Dragnea, Vâlcov, Shhaideh, apoi restul sunt executanți”, mai susține Dobre.

Spre exemplificare, Dobre a vorbit despre cazul ministrului Teodorovici care vrea să schimbe radical Codul Fiscal, pe care tot Teodorovici l-a asumat și promovat în guvernul Ponta: ”Spre exemplu, Teodorovici vrea să schimbe tot Codul Fiscal până la sfârșitul anului. Pe care tot el l-a asumat când era ministru în Guvernul Ponta. Deci nu mai e bun acum ceea ce a promovat el când era ministru în celălalt cabinet? A descoperit acum că nu mai e bun ceea ce tot el a făcut? Dar a descoperit Teodorovici că nu mai e bun Codul Fiscal? Sau asta vrea Darius Vâlcov? Vă spun eu că asta vrea Darius Vâlcov. Și știu ce spun”.

”Dragnea m-a făcut și pe mine șobolan, în ședință cu colegii, după ce l-am susținut pe Tudose. Șobolan e un cuvânt soft în vocabularul lui. Atâta poate al treilea om în stat”

Referitor la ieșirea lui Liviu Dragnea din 23 mai, atunci când șeful PSD a vorbit despre doi foști premieri pe care i-a numit ”șobolani”, Dobre a povestit că și el a fost numit ”șobolan”, într-o ședință, în fața mai multor colegi parlamentari. Ședința a avut loc imediat după învestirea guvernului Dăncilă și motivul supărării lui Dragnea a fost că Dobre l-a susținut public pe fostul premier Mihai Tudose:”Domnul Dragnea m-a făcut și pe mine șobolan, puteți să-i întrebați pe toți colegii care erau la masă cu noi, pe Radu Babuș, Nicolae Moga, George Vișan (parlamentari PSD de Constanța, n.red.). A fost imediat după ce s-a votat guvernul Dăncilă, după episodul în care am ieșit public și am vorbit despre susținerea lui Mihai Tudose și nevoia de păstrare a democrației în partid (în meciul Dragnea-Tudose, n.red.). Dar să știți că în vocabularul domnului Dragnea cuvântul ”șobolan” e folosit așa, soft. Atât poate al treilea om în stat”.

Titus Dobre a fost și purtătorul de cuvânt al organizației PSD Constanța și a coordonat echipa de campanie la alegerile locale din 2016 pentru actualul primar al municipiului, Decebal Făgădău. Titus Dobre (39 ani) este deputat de Constanța din anul 2012. A fost ministru al Turismului în Guvernul Tudose și a intrat în dizgrațiile șefului PSD după ce Dobre și-a exprimat public susținerea față de fostul premier, în timpul meciului Dragnea-Tudose. În 23 mai 2018, Dobre și-a dat demisia din PSD, după 19 ani petrecuți în partid. Fostul ministru s-a alăturat formațiunii PRO România, condusă de Victor Ponta.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Se scufunda barca, sobolanii fug primii, ceilalti sa speram ca se duc la fund … fundul oceanului adica…

  2. îmi permit să o citez pe doamna Prim-ministru: “reducerea democrației”.

  3. Ei lasati domnul Dobre, 19 ani ati mancat destul bors alaturi de Ei! Apropos, CIUMA era transmisa de sobolani, coincidenta?!

  4. Asa baieti! Curaj! Niciodata nu e prea tarziu sa iesi din mocirla aia si sa confirmi toate mizeriile care se petrec in PSD.

    • …. și sa le mutați intr-un ambalaj cu fontita numit Pro-România … același conținut puturos. Asistam la bătaie între familii de fapt.

  5. okay, asta e caz de puscarie se incalca grav constitutia si tot ce inseamna stat de drept. normal ar fi ca presa sa inceapa sa ‘push’ reformarea partidelor si a modului lor de functionare asta in cazul in care mai vrem partide. eu cred ca modernizarea tarii nu poate fi facuta decit intr-o singura directie, e nevoie de profesionisti ptr asta, nu de parlamentari infractori sau tradatori. azi 3 oameni decid +1 singur partid la cumetrie cu partide sau parlamentari apartinind unor minoritiati cu interese straine. asta nu e normal sobolanii rosii au refuzat idea unui punct 8 de la TM ptr ca tot ei spuneau, ‘plecam noi venim tot noi’. asa ca ginditi-va bine o singura viata avem, ce lasam generatiilor viitoare.