G4Media.ro

Fostul mare șahist Garry Kasparov vine la București pentru a deschide prima…

Fostul mare șahist Garry Kasparov vine la București pentru a deschide prima etapă a circuitului Grand Chess Tour 2021

Fostul mare şahist rus Garry Kasparov va veni la Bucureşti pentru a deschide turneul de şah Superbet Chess Classic Romania 2021, prima etapă a circuitului Grand Chess Tour 2021, care va avea loc în perioada 5-14 iunie şi va avea premii de 350.000 de euro, transmite Agerpres.

Ceremonia oficială dedicată ”minţii educate şi onorate de participarea extraordinară a celui mai bun jucător de şah al tuturor timpurilor, multiplul campion mondial Garry Kasparov”, va avea loc în data de 4 iunie, la Face Convention (Piaţa Presei Libere, nr. 3-5, ora 13:00), şi va consta într-o conferinţă de presă, urmată de prima mutare, făcută de Kasparov împreună cu un invitat special, tragerea la sorţi şi o serie de evenimente cu invitaţi, cu participarea celor 10 jucători de şah înscrişi în turneu şi a marelui maestru internaţional.

Evenimentul de deschidere îşi propune să transmită cu precădere tinerilor, dar şi iubitorilor şahului şi publicului larg, un mesaj de încredere şi de reînnoire a forţelor proprii, după experienţa dificilă a pandemiei, sintetizat în sloganul ediţiei: ”Change your life. Make your Move. With Kasparov” (Schimbă-ţi viaţa. Fă o mutare. Cu Kasparov).

La turneu vor participa 10 şahişti recunoscuţi la nivel internaţional, printre care şi cel mai bun şahist al României, care a fost confirmat ca wildcard, Constantin Lupulescu. Ceilalţi jucători sunt americanul Fabiano Caruana, armeanul Levon Aronian, olandezul Anish Giri, rusul Aleksander Grişciuk, americanul Wesley So, azerii Şahriar Mamediarov, Teimur Radjabov, francezul Maxime Vachier-Lagrave şi ungurul Richard Rapport.

Concursul va fi de şah clasic, spre deosebire de ediţia din 2019 găzduită de România, care a fost de şah rapid şi blitz. Şahiştii vor juca în sistem turneu, adică fiecare cu fiecare, iar câştigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat. Premiile etapei de la Bucureşti se ridică la 350.000 de euro.

sursa foto: Facebook\ Garry Kasparov

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. de ce e ‘ fostul’ mare sahist ? nu-i fotbalist sa se termine la 30 de ani.

  • Pentru ca in sah, la nivel inalt, nu mai faci fata dupa 40 de ani. Putini sunt cei care sunt in Top 100 la varsta asta. Pe vremuri sahul se invata prin profesori, mentori. Acum, orice soft iti poate duce abilitatile mult mai sus. Daca cresti cu el si faci si performanta, zdrobesti un sahist precum Kasparov.

  • @Adrian: Kasparov mai joaca amicale cu cei din top10 si nu e mult sub ei. Ii mai zdrobeste si el pe ei. Dar tu sau eu, folosind ce soft vrei tu, nu o sa putem sa zdrobim niciodata un fost sau actual GM/IM.
   Ne zdrobim capul de pereti mai curand..

  • Kasparov a renuntat la sah cand era numarul 1 mondial, timp de 15 ani a fost numarul 1 si s-a lasat pentru ca s-a plictisit deoarece nu mai avea provocari

 2. Participa si PNL cu USR?
  Că udmr joaca „decat” poker

 3. E clar ca exprimarea cu “fostul” e cel putin nefericita.

  Sunt curios daca G4 se vor incapatana sa nu o modifice.

 4. Fostul Campion Mondial sau Marele Maestru G. K. ar fi fost expresiile mai potrivite. El va rămâne un mare jucător de șah, doar că nu mai este activ! Este evident faptul că titlul nu este ‘opera’ unei persoane care are habar de șah. Observ cu părere de rău! Din fericire Gary Kasparov va rămâne un Mare jucator de șah, unul dintre cei mai buni pe care șahul mondial i-a cunoscut, dincolo de inabilitatile autorului articolului.