G4Media.ro

Fostul comandant al armatei ucrainene, Valeri Zalujni, numit prin decret de către…

Sursa Foto: X

Fostul comandant al armatei ucrainene, Valeri Zalujni, numit prin decret de către Zelenski ambasador în Regatul Unit / ”Generalul de Fier”, destituit anterior din serviciul militar, din cauza ”stării sănătăţii”

Fostul comandant al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujni, înlocuit în februarie şi foarte popular, a fost numit joi, în mod oficial, ambasadorul Ucrainei în Regatul Unit, un aliat-cheie al Kievului în războiul împotriva Rusiei, anunţă preşedinţia ucraineană, relatează AFP, transmite News.ro.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat joi un decret de numire în post a lui Valeri Zalujni, potrivit acestui document.

Prin alt decret, Volodimir Zelenski l-a destituit miercuri pe general din serviciul militar, din cauza ”stării sănătăţii” acestuia.

Supranumit ”Generalul de Fier”, din cauză că a zădărnicit planul iniţial al Kremlinului de a subjuga Kievul în câteva zile, Valeri Zalujni a devenit un simbol al rezistenţei ucrainene în faţa invaziei ruse, lansată în februarie 2022.

El a fost destituit în februarie de către preşedintele Volodimir Zelenski, în urma unor tensiuni aprige între cei doi.

Potrivit unor publicaţii, destituirea generalului a avut în parte drept cauză ”gelozia” lui Zelenski faţă de popularitatea lui Zalujni, a cărui cotă de încredere depăşea 90%.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...