G4Media.ro

Fostul campion NBA, Scot Pollard, luptă pentru supraviețuire după ce i s-a…

Sursa foto: Captură video

Fostul campion NBA, Scot Pollard, luptă pentru supraviețuire după ce i s-a declanșat o boală genetică / Are nevoie de transplant de inimă, dar la 2,11 metri și 126 kg e greu de găsit una

Scot Pollard are 48 de ani, dintre care peste zece petrecuți în NBA, unde a câștigat și un titlu de campion cu Boston Celtics, iar acum este spitalizat din cauza unui virus contractat în 2021. Acesta i-a declanșat o boală genetică. De aici și cursa contra cronometru pentru supraviețuire, relatează Corriere della Sera.

Are nevoie de un donator care să-i ofere o inimă suficient de mare și capabilă să suporte dimensiunile sale de „om mare”, de 211 centimetri în înălțime și 126 de kilograme în greutate.

„Potrivit medicilor, este singura șansă pe care o am de a ieși din acest tunel”, spune fostul jucător de la Detroit într-un interviu acordat ESPN, preluat de agenția Associated Press.

Chiar și faptul de a-și face cunoscută starea de sănătate prin intermediul presei poate ajuta la o căutare care nu este ușoară: Scot, originar din Utah și internat în prezent la secția de terapie intensivă a centrului medical al Universității Vanderbilt din Nashville-Tennessee, s-a înscris la cel mai mare număr de instituții care procură organe pentru transplant: „Acest lucru crește șansele de a găsi donarea potrivită: medicii sunt destul de încrezători, nu vorbesc de luni de zile pentru a găsi inima, ci de săptămâni. Trebuie doar să am răbdare. Sau să încerc să fiu”, spune el.

În timpul așteptării, Pollard a decis să rămână în spital. I-a fost montat un stimulator cardiac, dar se simte leneș și obosit. Mai bine să nu riște. „Ce simt? Același sentiment ca și cel al cuiva care se trezește că merge tot timpul în urcare”.

Totul provine de la un virus contractat în 2021. Acesta a declanșat o problemă genetică care se regăsește în familia sa, fiind descoperită și la unii dintre frații săi: în cursul zilei, inima sa iese din ritm și depășește 10.000 de bătăi în total.

În timp ce se uita prin spital, își dă seama „că nu vedea niciun bătrân mai înalt de 2,10 metri”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...