G4Media.ro

Foștii șefi ai Academiei de Poliție, condamnați definitiv la 3 ani de…

Sursa Foto: Facebook

Foștii șefi ai Academiei de Poliție, condamnați definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul șantajării ziaristei Emilia Șercan

Adrian Iacob și Mihail Marcoci, fostul rector și fostul prorector la Academia de Poliție, au fost condamnați definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul șantajării jurnalistei Emiliei Sercan. În schimb, judecătorii de la Înalta Curte au decis să înlăture dispoziția Curții de Apel București care prevedea că Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” era obligată să plătească în solidar daune morale de 80.000 de lei în favoarea Emiliei Șercan.

În acest fel, despăgubirile vor fi plătite de cei doi condamnați.

Cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii DNA sub acuzația de instigare la șantaj, fiind acuzați că l-au încurajat pe un coleg să-i trimită mesaje de ameninţare jurnalistei Emilia Şercan, pentru a o determina să oprească investigaţiile referitoare la plagiatele din cadrul Academiei.

Cei doi au fost condamnați să muncească în folosul comunității fie la ALBAB (instituția din cadrul Primăriei București care se ocupă de curățenia din parcuri și lacuri), fie la Fundația pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare, potrivit minutei instanței.

Jurnalista Emilia Șercan a scris anul trecut, într-o postare pe Facebook, că a sesizat poliția după ce a primit un mesaj de amenințare cu moartea. Șercan precizează că a primit amenințarea ”în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Clementa mare pentru infractori, duritate maxima contra victimelor…

  2. Ameninti pe cineva cu moartea, și nu pățești nimic! Bravo Ciuca!

  3. Rusine justitiei din Romania! Nu va intereseaza altceva in afara pensiilor speciale!

  4. Waowwww, ásta Da stat de drept:))))) abia astept sa vina UE pt arestari sí cercetari!! Ahhhh, stati linistiti, n o sa vina

  5. Ce mizerie! Amenința cu moartea si li se da cu suspendare?
    Excludeti panaramele astea de judecători, nu pe Danilet.