G4Media.ro

Foștii colaboratori ai lui Donald Trump, Alex Jones și Roger Stone, citați…

Sursa: Facebook

Foștii colaboratori ai lui Donald Trump, Alex Jones și Roger Stone, citați în Comisia care cercetează evenimentele din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu

Comisia  congresională care anchetează evenimentele din 6 ianuarie a citat luni alți cinci aliați ai fostului președinte al Satelor Unite, Donald Trump, printre aceștia aflându-se conspiraționistul Alex Jones și consultantul politic grațiat de Trump, Roger Stone, relatează Axios.

“Avem nevoie să știm cine a organizat, plănuit, plătit și primit fonduri legate de aceste evenimente (n.r. din 6 ianuarie), precum și ce comunicații aveau organizatorii cu oficialii de la Casa Albă și din Congres”, declară Bennie Thompson (Democrat, Mississippi), președintele comisiei din Camera Reprezentanților.

Conspiraționistul Alex Jones, fondatorul site-ului conspiraționist pro-Trump InfoWars, care a avut un discurs la protestul violent de la Washington din 6 ianuarie și a promovat teorii ale conspirației privind măsluirea rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2020, este acuzat că a înlesnit o donație care a acoperit peste 80% din finanțarea mitingului din 6 ianuarie care a sfârșit cu un atac violent împotriva Capitoliului unde Senatul și Camera Reprezentanților dezbăteau rezultatul votului din Colegiul Electoral care-l alesese președinte pe candidatul Partidului Democrat, Joe Biden, în decembrie, în urma votului din alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

Roger Stone, un loial apropiat al președintelui Trump și grațiat de acesta în decembrie 2020, ulterior condamnării pentru obstrucționarea investigației privind ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, a participat pe 5 ianuarie la o întâlnire în cadrul hotelului Willard din Washington DC cu alți aliați ai președintelui Trump, care plănuiau căi de răsturnare a rezultatului alegerilor câștigate Biden în Colegiul Electoral cu scorul de 306 – 232. La întâlnirea din 5 ianuarie au mai participat și alți apropiați ai lui Trump precum Steve Bannon, Michael Flynn sau Bernard Kerik, conform npr.org.

“Considerăm că martorii pe care i-am citat astăzi au informații relevante și ne așteptăm să coopereze pe deplin cu efortul nostru de a obține răspunsuri pentru poporul american despre violența din 6 ianuarie”, a declarat congressman-ul Thompson.

Alex Jones și Roger Stones, împreună cu Dustin Stockton, Jennifer Lawrence și Taylor Budowich, alți trei acuzați de promovarea unor teorii false privind rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020, sunt așteptați în fața comisiei la mijlocul lunii decembrie.

Până în prezent, Comisia care cercetează evenimentele din 6 ianuarie a audiat peste 200 de persoane citate, conform New York Times.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...