G4Media.ro

Fosta fabrică de tutun din Sf. Gheorghe devine centru cultural / Primăria…

Sursa foto: Primăria Sfântu Gheorghe

Fosta fabrică de tutun din Sf. Gheorghe devine centru cultural / Primăria a lansat un sondaj de opinie în care le cere cetățenilor să vină cu idei pentru fiecare spațiu din complex

Primăria municipiului Sf. Gheorghe a achiziționat în urmă cu un an fostul complex industrial de tutun din localitate, iar acum plănuiește să-l transforme într-un centru cultural și turistic, informează Agenția de presă Rador.

În acest sens, edilii au lansat sondajul „sepsitabak” unde publicul larg, nu doar locuitorii municipiului, își poate exprima părerea cu privire la amenajarea spațiilor din cadrul complexului. Sondajul este disponibil atât în limba română cât și în maghiară și este deschis până la 21 aprilie.

Consultarea cetățenilor se desfășoară virtual și site-ul fiind conceput cu cele mai noi tehnologii.

”Site-ul sepsitabak.ro a fost creat în primul rând ca să prezentăm un tur virtual de 360 de grade al întregului ansamblu de clădiri, inclusiv cu vedere aeriană, inclusiv cu fiecare încăpere și cotlon al acestei fabrici,  iar acest tur virtual are în interiorul său 34 de întrebări despre viitorul fabricii de țigarete, unde oamenii ne pot spune ce își doresc să facem în încăperea respectivă.

Noi am propus câteva variante însă ultimul răspuns al fiecărei întrebări este unul deschis unde oamenii ne pot scrie ideile lor”, spune spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Sf. Gheorghe, Vlad Manolăchescu.

Spațiul va fi modern întrucât se centrează pe opiniile tinerilor. Chiar dacă rezultatele sondajului se vor reflecta, treptat, în anii ce urmează, ansamblul va intra în viața culturală încă de luna viitoare.

”Cu siguranță va fi modern, toate lucrurile vor fi implementate în următorul an, vrem să fie foarte digitalizat, interactiv, pentru tineri, până la urmă comunitatea, mai ales tinerii din Sf. Gheorghe, au nevoie de un loc unde să se poată întâlni, să facă cursuri, să aibă evenimente, concerte dacă e cazul”, completează purtătorul de cuvânt.

În acest sens, la sfârșitul lunii aprilie, de zilele Sf. Gheorghe, curtea de tineret, care s-a mutat în mai multe locații din oraș, va avea evenimentele în curtea fabricii.

Primăria are deja în derulare un proiect de 11 milioane de lei pentru clădirea depozit a fabricii, pe care o va transforma într-un muzeu cu tematică legată de anii comunismului, folosind fonduri din PNRR.

Sursa foto: Primăria Sfântu Gheorghe

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Nu mai au loc de atâta cultură în Sf. Gh.!!

    • Rădulescule, ignorant fiind, nu ai tu de unde știi câtă cultură e la Sf. Gheorghe. Dar, uite, îți fac un pustiu de bine și te luminez eu: în Sântu Gheorghe în special, dar și în Ținutul Secuiesc în general e o viață culturală vibrantă și interesantă. Doar trebuie să ai mintea deschisă.

    • Nu zău?!!! Crezi că am fost atât de ignorant în 29 de ani trăiți la voi acolo încât să nu înțeleg ce se întâmplă în orașul ăla? Vă știu ca pe propriul buzunar!
      Vezi că mai sunt unii care nu scriu doar ca să se afle în treabă!

  2. Ciudată și bizară destinație s-a găsit pentru fosta fabrica de țigarete din Sf. Ghe.Nu vad cu ce buget poate fi promovat și apoi menținut un așa”Centru Cultural și Turistic”!? la așa dimensiune.Oare nu era mai buna o destinație în productia( sa zicem)de medicamente?