G4Media.ro

Fost secretar de stat în Educație, replică pentru Ligia Deca: Subiectele la…

Foto: Pexels.com

Fost secretar de stat în Educație, replică pentru Ligia Deca: Subiectele la BAC nu trebuie să fie „grele” sau „ușoare”, ci să verifice cunoștințele. Declarația sa ignoră realități naturale ale copilului

Fostul secretar de stat din Ministerul Educației Mihaela Popa critică dur catalogarea subiectelor de la Bacalaureat ca fiind „ușoare” de către ministrul Ligia Deca și invocarea de către oficial a acestui nivel scăzut al subiectelor ca motiv pentru neadaptarea cerințelor de la BAC pentru elevii cu Cerințe Educaționale Speciale (CES). „Și totuși, cine o «consiliază» pe doamna Ministru?”, reacționează Mihaela Popa.

„Subiectele la BAC nu trebuie să fie «grele» sau «ușoare», și, așa cum am mai scris, trebuie să verifice cunoștințele acumulate de elevi în profilul în care se pregătesc! Sper din tot sufletul că doamna ministru a vrut să spună altceva, altfel declarația mi se pare că duce spre excludere, nu integrare; ignoră realități naturale ale copilului. CES nu se referă doar la intelect, exista nevăzători, dizabilități locomotorii etc”, spune Mihaela Popa.

Profesoară de matematică la Colegiul „Vasile Alecsandri” din Iaşi, Mihaela Popa a fost secretar de stat responsabil cu fondurile europene în Ministerul Educației în mandatul de ministru deținut de Monica Anisie, a fost parlamentar PNL pentru două mandate și europarlamentar PDL.
Reacția acesteia vine după ce ministrul Educației, Ligia Deca, aflată într-o vizită în județul Argeș, a declarat că subiectele la examenul de Bacalaureat nu vor fi adaptate pentru elevii cu cerințe educaționale speciale. Chiar dacă au 4 ani programa adaptată, elevii cu CES vor avea doar măsuri de sprijin, „timp prelungit, măsuri și materiale ajutătoare, tocmai în ideea în care diploma pe care ei o obțin să nu poată fi contestată de nimeni”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, într-o conferință la PNL Câmpulung, pe 15 aprilie 2024.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează