G4Media.ro

Fost scrimer român cu o viață de poveste a fost găsit împușcat…

Foto: Pascal Pamfil /NOC Romania

Fost scrimer român cu o viață de poveste a fost găsit împușcat în cap în locuința lui din Otopeni / Florin Gelu Zalomir, medaliat olimpic pentru România a făcut parte din Legiunea Străină Franceză și a fost în misiune în Afganistan

Florin Gelu Zalomir, jandarm și fost scrimer de performanță, a fost găsit mort luni în locuința sa din Otopeni, potrivit informațiilor de la poliție și jandarmerie. Zalomir a fost medaliat olimpic cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra (2012), când s-a clasat cu echipa masculină de sabie a României pe locul secund.

Jandarmul era ofițer în cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și avea 41 de ani. La cea mai recentă evaluare psihologică a fost declarat apt.

La Campionatul Mondial de Scrimă de la Nimes a cucerit medalia de bronz cu echipa de sabie a României, iar după concurs a rămas în Franța și s-a înrolat în Legiunea Străină, o unitate de elită a armatei franceze, potrivit descrierii sale de pe site-ul Comitetului Olimpic Român. În timpul contractului său a fost detașat în Afganistan într-o misiune de menținere a păcii.

După doi ani și jumătate de Legiune Străină, Zalomir s-a intors in România și în doar trei luni a reintrat în lotul olimpic de sabie.

Revenirea lui în sportul de performanță a fost extrem de rapidă. La Campionatul European din 2006 a cucerit titlul continental cu echipa de sabie a României, iar în 2009, la Campionatul Mondial din Turcia, a scris istorie: alături de echipa de sabie care a cucerit primul titlu mondial din istoria scrimei masculine românești.

Cea mai mare performanță a fost obținută la Jocurile Olimpice de vară din 2012 de la Londra, unde alături de Tiberiu Dolniceanu, Rareș Dumitrescu și Alexandru Siriteanu a cucerit medalia de argint cu echipa de sabie a Romaniei. Ulterior, s-a retras din activitate și a devenit antrenor.

Bărbatul divorțase recent, dar la ultima evaluare psihologică din cadrul jandarmeriei a fost declarat apt pentru serviciu. Anchetatorii iau în calcul mai multe piste, printre care și un gest voluntar. Arma găsită nu este cea din dotare, ci o armă personală.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. condoleante

  2. Evaluarile psihologicce sunt facute de forma, TOTI stiu asta.

    • Exact. Cred ca nu mai stie nimeni procedura prin care se declara cineva inapt, de cand n-au mai aplicat-o.