G4Media.ro

Fost ministru al Finanțelor în Guvernul Ponta intră în partidul Pro România

Fost ministru al Finanțelor în Guvernul Ponta intră în partidul Pro România

Fostul ministru al Finanţelor în Guvernul Ponta, Ioana Petrescu, a anunţat luni, pe Facebook, că s-a înscris în formaţiunea Pro România, afirmând că ”o parte din măsurile luate în Guvernul din care am făcut parte ca ministru de Finante își produc efectele și astăzi”. Și fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat vineri că a demisionat din Partidul Social Democrat, alăturându-se partidului Pro România, formaţiune condusă de Victor Ponta.

Bănicioiu este al patrulea parlamentar și al doilea fost ministru care părăsește PSD în ultimele zile.

Miercuri, fostul ministru al Turismului în Guvernele Grindeanu și Tudose, Mircea Titus Dobre, și deputata Gabriela Podașcă și-au anunțat și ei înscrierea în partidul Pro România.

Cu o zi înainte, și deputații PSD Cătălin Nechifor (Suceava) și Emilia Meiroșu (Brăila) își anunțaseră plecarea din partidul condus de Liviu Dragnea și înscrierea în formațiunea lui Victor Ponta.

Reacția lui Liviu Dragnea la valul de plecări din PSD a fost virulentă. El i-a atacat miercuri seară pe Victor Ponta și Mihai Tudose, fără a-i numi direct. Într-o intervenție telefonică în direct la Antena 3, Dragnea a spus că ”e vorba de o atitudine de șobolan a doi foști premieri ai partidului. Dar, ca orice șobolan, rod puțin, până la urmă nu se dărâmă casa de la un șobolan sau doi șobolani. Nu vor strânge voturi pentru a trece moțiunea de cenzură”.

Redam mai jos integral postarea Ioanei Petrescu, prin care își anunță trecerea la partidul Pro-România

„Am decis să intru în Partidul Pro România!

Am făcut acest pas cu convingerea că nu pot schimba lucrurile care cred eu că nu funcționează cum trebuie doar comentând de pe margine. Pentru a îndrepta lucrurile care, în ultima vreme, merg într-o direcție periculoasă pentru întreaga societate, este nevoie de voința politică.

Echipa alături de care m-am decis să întru în politică este formată din profesioniști care au demonstrat că vor și pot să lucreze pentru oameni. Am fost ministru technocrat într-un guvern politic și am lucrat alături de o parte din profesioniștii care acum îmi vor fi colegi de partid. O parte din măsurile luate în Guvernul din care am făcut parte că ministru de Finanțe își produc efectele și astăzi. Altele au fost amânate până azi, modificate sau chiar uitate.

Cred că oamenii așteaptă de la clasa politică mai mult profesionalism și viziune și am convingerea că Pro România poate oferi aceste lucruri, în interesul românilor, indiferent de statutul lor social sau de vârstă. Vom fi aproape de cetățeni și ne dorim să orientăm România spre modernizare, să oferim condiții mai bune pentru toți cei care, prin munca lor, contribuie la dezvoltarea întregii țări.

Avem oameni valoroși, care fac performanță în diverse domenii și care se remarcă prin competitivitate și inovație. Ne dorim să le oferim condiții pentru a-i păstra acasă.

Eu am ales România acum 5 ani. Și astăzi am ales Partidul Pro România pentru a mă implica și politic în dezvoltarea și modernizarea acestei țări. Am convingerea că, unindu-ne forțele, vom face din nou ca România să însemne “acasă” pentru toți cetățenii săi.”

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Dragnea ia numit ,,sobolani” pe cei ce au parasit corabia, cinic deoarece, sobolanii sunt aceia ce transmit molima numita CIUMA!!

  2. Sobolanii au o intuitie aparte, si parasesc corabia care urmeaza sa se scufunde…

  3. Eu le dau credit cu o conditie:
    Sa nu minta, sa nu faca mistouri si sa-si ceara scuze pentru gafele de pana acum.