G4Media.ro

Forțele rusești nu mai pot folosi linia de cale ferată care leagă…

Sursa foto: Pixabay

Forțele rusești nu mai pot folosi linia de cale ferată care leagă Crimeea de sudul Ucrainei (oficial ucrainean)

Forțele rusești nu mai pot folosi linia de cale ferată care leagă Crimeea de regiunea Herson din sudul Ucrainei, pe care rușii au ocupat-o încă din primele zile ale invaziei, potrivit lui Serhii Khlan, consilier al șefului Administrației militare civile din Herson, transmite CNN.

„Aceasta este linia care trecea prin Kalanchak, Brilivka până la gara Oleshky și peste podul de cale ferată până la Herson”, a declarat el, adăugând că o altă rută era din Crimeea spre Melitopol.

„Acolo ocupanții își livrau trenurile de cale ferată și le descărcau puțin mai departe, dincolo de Novooleksiyivka, în districtul Henichesk. Un alt convoi cu echipamente și muniții a fost distrus acolo ieri”, a adăugat el.

Forțele ucrainene – avioane de luptă, rachete și rachete cu rază lungă de acțiune – se concentrează de mai bine de o lună pe lovirea liniilor de aprovizionare rusești, a centrelor de comandă și a proviziilor de muniție din Herson.

Forțele terestre rusești depind în mod obișnuit de legăturile feroviare pentru a transporta blindate și muniții.

Între timp, în orașul vecin Melitopol, ocupat de Rusia, primarul a declarat că rezistența și atacurile continuă – chiar în timp ce trupele rusești de acolo sunt întărite.

Primarul Ivan Fedorov, care nu se mai află el însuși în oraș, a declarat la televiziunea ucraineană că marți „a fost a treia noapte infernală pentru ocupanții de pe teritoriul ocupat al Melitopolului”.

El a spus că două explozii au fost auzite marți seară în apropierea satului Kirilivka, o așezare de coastă la Marea Azov.

„Fum gros a fost apoi observat timp de câteva ore”, a spus Fedorov. „În ultimele săptămâni, ocupanții au dus o cantitate mare de echipamente pe țărmul estuarului de la Radivonivka, precum și pe țărmul Mării Azov, lângă Kirilivka.”

De asemenea, Fedorov a afirmat că „gherilele” au deteriorat marți seară biroul partidului de guvernământ Rusia Unită, care a fost stabilit la Melitopol.

De asemenea, el a repetat afirmațiile potrivit cărora forțele rusești împiedică oamenii să părăsească Melitopolul.

Fedorov a declarat că rușii îi obligă pe oameni să-și trimită copiii la școli susținute de Rusia.

„Ocupanții folosesc mai multe metode pentru a-i forța pe părinți să își trimită copiii la școli pentru a studia conform programei rusești. Ocupanții au raportat că, începând cu 1 septembrie, nu vor lăsa copiii să iasă în afara teritoriului ocupat. Acei părinți care își vor aduce copiii la școală vor primi 10.000 de ruble ca ajutor financiar din partea ocupanților”, a declarat el.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Cum ar putea sa lovească podul din Crimeea?
    Acea regiune aparține Rusiei și nimeni de pe fata pământului nu are curajul sa lovească Rusia.

  2. P-Orcii sunt alungati de lupi cu suturi himarsice. Unde a pus rusky cizzma s-a uscat iarba.

  3. Curaj are.Insa mai are si ce ți lipsește ție:minte.
    E usor să distrugi.Mai greu este să repari cand este pe teritoriul tău. Mintea pe care o au ii face să se gândească inclusiv că le va fi necesar să i fugărescă pe ruși din Crimeea. Însă rușii, la fel ca tine vor fi fără creier si il vor distruge in retragere pe mare.