G4Media.ro

Forțele rusești blochează evacuarea a peste 1.000 de mașini în Zaporijia, potrivit…

Sursa foto: FADEL SENNA / AFP

Forțele rusești blochează evacuarea a peste 1.000 de mașini în Zaporijia, potrivit administrației regionale

Mai mult de 1.000 de mașini care transportau ucraineni au fost împiedicate să treacă pe teritoriul controlat de Ucraina în Zaporijia, informează CNN care citează administrația militară regională din această zonă.

Administrația a declarat vineri că mașinile pline cu oameni care încercau să evacueze au fost blocate la un punct de control rusesc din orașul Vasylivka.

„În Vasylivka, ocupanții nu au permis pentru a patra zi consecutiv ca peste 1.000 de mașini să intre pe teritoriul controlat de Ucraina”, se arată într-o postare pe Telegram, adăugând că în mașini se află femei și copii și că majoritatea nu mai au bani pentru mâncare și apă.

Mai multe mașini au reușit să pătrundă joi în orașul Zaporijia, în sud-estul Ucrainei.

„Proprietarii de afaceri din Berdyansk sunt obligați să cumpere bunuri din Crimeea și este necesar să se înscrie într-un convoi de escortă. O astfel de înregistrare îi ajută pe colaboratorii locali să colecteze informații despre cine se întoarce cu bunurile și de la cine se poate colecta ulterior „tributul””, a declarat administrația regională.

O înregistrare video postată pe Telegram de către Centrul pentru comunicații strategice și securitate informațională al guvernului ucrainean arată un șir lung de mașini pe marginea unui drum.

Sursa foto: FADEL SENNA / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter