G4Media.ro

UPDATE FOTO Forțele aeriene ucrainene susțin că au doborât două avioane rusești…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Vitaly V. Kuzmin

UPDATE FOTO Forțele aeriene ucrainene susțin că au doborât două avioane rusești Su-34 în aceeași zi

UPDATE 16:52 Comandantul Forțelor Aeriene ucrainene, Nikolai Oleshchuk, a raportat că în jurul orei 14:00, militarii ucraineni au doborât un alt Su-34. Puțin mai târziu, el a publicat o fotografie pentr ca „nimeni să nu se îndoiască” de anunțul său, notează BBC.

Acesta este al doilea mesaj de astăzi despre distrugerea unui Su-34 rusesc.

Ministerul Apărării de la Moscova nu a răspuns încă nici la prima declarație, nici la cea de-a doua. Canalul rusesc de Telegram pro-război Fighterbomber a negat afirmația armatei ucrainene potrivit căreia vreun Su-34 a fost doborât în această după-amiază.

Știrea inițială

Ucraina a doborât un alt avion rusesc Su-34, a declarat comandantul Forțelor Aeriene ucrainene Nikolai Oleshchuk, într-o postare pe Telegram, potrivit BBC.

„Mai puțin cu încă un Su-34 în direcția est”, a scris el.

Su-34 este un avion de luptă-bombardament supersonic de primă linie, conceput pentru a efectua atacuri cu rachete și bombe asupra țintelor terestre inamice în profunzime operațională și tactică, precum și pentru a distruge țintele aeriene inamice, potrivit unui certificat de pe site-ul Ministerului rus al Apărării.

Acesta nu este primul Su-34 pe care armata ucraineană susține că a reușit să îl doboare în acest an. Astfel, pe 17 februarie, comandamentul Forțelor Armate ucrainene a anunțat că a doborât două Su-34 deodată. Alte câteva zile mai târziu, s-a raportat că un alt avion de vânătoare-bombardament a fost doborât.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...