G4Media.ro

Ford produce măști și viziere în fabricile din Europa pentru protecția angajaților…

Sursa: Ford Romania/ Facebook

Ford produce măști și viziere în fabricile din Europa pentru protecția angajaților care au reluat activitatea

Ford a început să fabrice măști și viziere la uzinele sale europene, ca parte a măsurilor aplicate pentru a proteja siguranța angajaților care se întorc la muncă în timpul pandemiei de COVID-19, transmite Agenția ANSA, citată de Rador.

Potrivit RFI România, Ford Craiova și-a reînceput activitatea după mai bine de 6 săptămâni de la închiderea uzinei din cauza epidemiei de coronavirus. Lucrează doar jumătate dintre angajați, restul de peste 3.000 fiind încă în șomaj tehnic. Se lucrează în condiții speciale: măștile de protecție sunt obligatorii, iar fiecare persoană care intră în uzină trebuie să completeze, zilnic, un chestionar privind starea de sănătate.

ANSA informează că producția de echipament individual de protecție este deja în curs la fabricile Ford din Germania, România, Spania și Marea Britanie. Scopul este cel de a asigura că repornirea activităților de producție în majoritatea principalelor fabrici de vehicule și motoare Ford din Europa nu va crește cererea globală pentru aceste echipamente de protecție.

”Ne dorim ca facilitățile noastre de producție să fie pregătite de reînceperea producţiei, iar personalul nostru să fie protejat, însă suntem hotărâți să garantăm că acest lucru nu va avea impact asupra celor care se confruntă cu criza COVID-19 şi care vor putea găsi pe piaţă echipamentele de protecție de care au nevoie”, a declarat Rene Wolf, directorul de producți al Ford din Europa.

Dunton Campus al mărcii Ford din Marea Britanie a instalat deja două noi utilaje special construite, capabile să producă între 60 și 90 de măști de unică folosință pe minut. Trei echipe din zece vor lucra non-stop pentru a le produce.

În Germania, Rapid Prototyping Center, din Merkenich, va gestiona întreaga producție de scuturi de protecţie pentru față, folosind aparate de printare 3D pentru a produce până la 5.000 de viziere pe zi, ce vor fi utilizate în toate unităţile Ford din Europa.

În Spania, la Valencia, Ford folosește imprimnta 3D pentru a produce zilnic 300 de viziere din plexiglas, iar 5.500 de unități au fost deja donate profesioniștilor din domeniul sănătății. Alte 1.500 vor fi donate, în timp ce echipa va continua să le producă pe cele pentru uz intern. Viziere sunt realizate și în România, la Craiova, unde au fost produse deja aproximativ 10.000, pentru angajații Ford și pentru rețeaua de dealeri locali.

Sursa: ANSA/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter