G4Media.ro

Forbes România: Cărturești închide pe termen nedefinit majoritatea librăriilor din București și…

Sursa foto: Facebook Cărturești

Forbes România: Cărturești închide pe termen nedefinit majoritatea librăriilor din București și din țară și suspendă plățile către furnizori

În zilele următoare, majoritatea Librăriilor Cărturești din București și din țară se vor închide. Compania care operează Librăriile Cărturești, Direct Client Services, a notificat toți furnizorii că suspendă plățile începând cu luna martie, și în continuare, până la încetarea măsurilor excepționale luate de către autorități, scrie Forbes România.

Conducerea Librăriilor Cărturești a anunțat că vor fi închise majoritatea unităților pe termen nedefinit, în următoarele zile.

„Viitorul Cărturești este pus sub semnul întrebării de scăderea dramatică a vânzărilor, precum și de incertitudinea privind măsurile luate de autorități în sprijinirea sectorului cultural de efectele economice devastatoare ale pandemiei COVID-19”, se precizează în anunțul oficial.

Librăria online carturesti.ro rămâne deschisă și cititorii sunt încurajați să sprijine librăriile fizice prin comenzi online în următoarea perioadă.

În ultimele zile, librăriile noastre au rămas fără cititori, lansările de carte s-au anulat, atelierele pentru copii s-au oprit, vânzările au scăzut la niveluri de neimaginat. (…) Situația aceasta nu ne afectează doar pe noi, ci un întreg lanț de furnizori (aproximativ 1500 de furnizori din România) și colaboratori: edituri, autori, organizatori de evenimente, artiști grafici sau agenții de comunicare. Și îi va afecta, în cele din urmă, chiar pe cititorii care ne-au susținut până acum”, se arată în comunicat.

Cărturești solicită autorităților luarea unor măsuri urgente de sprijin a întreprinderilor din domeniul cărții: suportarea integrală a șomajului tehnic de către stat, linii de creditare cu dobândă zero asigurate de statul român, reglementarea ca situație de forță majoră, inclusiv în privința statutului chiriașului din cadrul spațiilor comerciale.

În același timp, „Forbes România” a aflat că Librăriile Cărturești, prin firma Direct Client Services, a suspendat toate plățile către furnizori începând cu luna martie, până la „încetarea măsurilor excepționale luate de către autorități”, se precizează în notificarea trimisă editorilor.

În notificare se precizează printre altele: „Este o certitudine că această situație va avea impact asupra tuturor afacerilor, inclusiv a noastră și a dumneavoastră (editor – nota red.) și că va continua în perioada următoare, drept pentru care, în momente ca acestea, trebuie să rămânem parteneri și să ne sprijinim reciproc pentru a ne asigura că afacerile noastre rămân funcționale.”

Citește integral pe Forbes România

Sursa foto: Facebook Cărturești

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Milogi cu mana intinsa la stat, leii afacerilor care taiau si spanzurau se dau toti pisicuti zilele astea si se gudura pe langa PNL. Cred ca conturile din Cayman au suferit deja o infuzie serioasa de capital…Serban si Nicoleta au rezerve importante si pot functiona in avarie 2-3 luni fara sa se simta dar, ca tot capitalistul, de ce sa platim noi cand poate sa plateasca statul! Uite, ne luam jucariile si plecam :)) Pai si ce o sa faca Serban si Nicoleta, goblenuri? Si asa furnizorii fusesera anuntati de “big chain“ in ianuarie ca li se vor plati vanzarile, nu livrarile, atentie, ci doar vanzarile in lant la 60 de zile…adica un produs vandut fizic la casa cu bon in carturesti de exemplu in ianuarie urma sa fie achitat furnizorului in aprilie…si acum probabil prin toamna in cel mai bun caz, avand in vedere ca prioritate vor avea platile catre firma proprie de import si apoi catre editurile mari iar restul la munca pe santier :))