G4Media.ro

Surse: Fondurile UE de 441 milioane de euro pentru alimente destinate românilor…

Surse: Fondurile UE de 441 milioane de euro pentru alimente destinate românilor săraci sunt periclitate. Scrisoare de avertisment de la Bruxelles pentru guvern

Comisia Europeană a trimis Guvernului Dăncilă o scrisoare de avertisment care denunţă deficienţe majore în programul cu fonduri UE pentru ajutorarea persoanelor sărace, au declarat pentru G4Media.ro surse europene. Comisia cere remedierea deficienţelor, riscul fiind blocarea finanţării cifrate la 441 de milioane de euro.

Una dintre problemele reclamate de Comisia Europeană este definirea defectuoasă a grupurilor-ţintă de beneficiar, dar si modul în care sunt distribuite ajutoarele.

Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD) este un fond de ajutor al UE pentru cele mai sărace categorii ale populației. Prin acest program finanţat de Uniunea Europeană, România oferă ajutoare alimentare, rechizite şcolare, trusouri pentru nou-născuţi şi îmbrăcăminte pentru diferite categorii de persoane defavorizate.

Comisia Europeană a realizat un audit al programului în decembrie anul trecut. Auditul a găsit deficienţe privind managementul programului şi sistemele de control.

Programul a fost extrem de controversat încă de la început, licitaţia fiind lansată de Guvernul Ponta chiar înainte de campania electorala pentru prezidenţiale din 2014. Opoziţia a criticat la acel moment Guvernul pentru această decizie, acuzând încercarea de utilizare a fondurilor UE în scopuri populiste.

Programul a fost aprobat de Comisia Europeană în noiembrie 2014 şi a fost modificat în octombrie 2015 şi februarie 2017.

(Foto: Captura Youtube)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Nemernicii astia de psd-isti fura si de la cei saraci lipiti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.