G4Media.ro

Fonduri europene terminate în numai cinci zile / Proiecte de 300 de…

Fonduri europene terminate în numai cinci zile / Proiecte de 300 de milioane de euro pentru o alocare totală de 75 de milioane

Fondurile disponibile pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale s-au epuizat în primele 5 zile de la lansarea sesiunii, anunță Agrointel.ro.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat epuizarea fondurilor europene disponibile prin intermediul submăsurii 6.2 – Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), în primele 5 zile de la lansarea sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare.

În intervalul 29 octombrie 2021 – 3 noiembrie 2021, AFIR a primit online 4.828 de cereri de finanțare, valoarea totală a fondurilor europene solicitate fiind de 300,8 milioane de euro, de 6 ori mai mult decât alocarea disponibilă, de 75 de milioane de euro.

Sprijinul public este 100% nerambursabil și se va acorda sub formă de sumă forfetară. Valoarea acestuia este de 50.000 de euro per proiect, cu excepția activităților de producție, pentru care valoarea sprijinului crește la 70.000 euro pentru un proiect.

Activitățile eligibile pentru acest presupune prestarea de servicii medicale, sociale, sanitar-veterinare, producția de băuturi răcoritoare nealcoolice, producția de ape minerale și alte ape îmbuteliate, fabricarea produselor textile, producția de țesături etc.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Pfuu iar se aglomereaza strazile cu bemveuri si mertane.

 2. Se duc la smecheri care deschid afaceri doar pe hartie.

 3. Unde-i Țepeș …

 4. valoarea totală a fondurilor europene solicitate fiind de 300,8 milioane de euro, de 6 ori mai mult decât alocarea disponibilă, de 75 de milioane de euro.

  Ultra calcul integral cu o formula matematica nou descoperita.

  • au taiat din articol aiurea, pe agrointel.ro zice: ”Precizăm că alocarea stabilită de către Autoritatea de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală a fost de 50 de milioane de euro, iar fondurile disponibile pentru depunere au reprezentat un plafon de 75 de milioane de euro, însemnând 150% din alocare.”

 5. Asta e presa da „share”.

  Nici macar nu se sinchisesc ca intre pe afir.info … presa tip Facebook. Share Share Share