G4Media.ro

UPDATE Un minor a deschis focul la o școală din Finlanda: un…

Sursa foto Pixabay

UPDATE Un minor a deschis focul la o școală din Finlanda: un mort, doi răniți grav / Atacatorul a fost arestat

Poliția finlandeză a anunțat că un copil de 12 ani a murit și alți doi au fost grav răniți după ce un coleg a deschis focul marți la o școală situată la nord de capitala Helsinki, potrivit agenției AFP.

„Astăzi, după ora 9:00, a avut loc un incident armat la o școală… în care un elev de clasa a șasea, elev al școlii, a murit”, a declarat Ilkka Koskimaki, șeful departamentului de poliție din estul Uusimaa, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, alte două persoane au fost „grav rănite”.

Inițial, poliția anunțase că trei minori au fost răniți marți într-un schimb de focuri de armă la o școală din Vantaa, la nord de Helsinki, iar un suspect, de asemenea minor, a fost arestat.

„Au existat răniți în urma împușcăturilor. Suspectul este în custodie”, a declarat poliția.

Victimele au fost duse la spital, a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru Reuters. Împușcăturile au avut loc la școala Viertola din Vantaa, o suburbie a capitalei Helsinki, care are aproximativ 800 de elevi din clasele I-IX și un personal de aproximativ 90 de angajați, potrivit municipalității locale.

„Pericolul imediat a fost evitat”, a declarat directorul școlii Viertola, Sari Laasila, refuzând să comenteze mai multe despre incident.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează