G4Media.ro

Focuri de armă în apropierea ambasadei SUA din Liban, situată la periferia…

Sursa foto: Twitter / US Embassy in Beirut

Focuri de armă în apropierea ambasadei SUA din Liban, situată la periferia capitalei Beirut / Nu au fost raportate victime / Complexul care adăposteşte ambasada americană, o adevărată fortăreaţă

Focuri de armă au fost semnalate miercuri seara în apropierea Ambasadei SUA din Liban, situată la o periferie a capitalei Beirut, fără ca incidentul să fi făcut vreo victimă, informează joi France Presse, citând un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice americane, potrivit Agerpres.

„În jurul orei locale 22:37 (19:37 GMT), au fost semnalate tiruri în apropiere de intrarea în ambasadă”, a declarat purtătorul de cuvânt Jake Nelson, adăugând că nimeni nu a fost rănit în urma acestui incident şi că ambasada se află în „contact strâns cu forţele de securitate libaneze”.

Complexul care adăposteşte ambasada americană, o adevărată fortăreaţă, este situat în Awkar, o suburbie în nordul Beirutului.

Incidentul intervine la aceeaşi dată cu explozia unei maşini-capcană în 1984 în faţa Ambasadei SUA în aceeaşi zonă, care s-a soldat atunci cu 11 morţi şi zeci de răniţi, atac atribuit de SUA mişcării şiite Hezbollah, susţinute de Iran.

Ambasada americană s-a mutat în suburbia din nordul Beirutului după atentatul sinucigaş care îi distrusese vechiul sediu în aprilie 1983 şi făcuse 63 de morţi în plin război civil (1975-1990). Atentatul a fost revendicat de către Jihadul Islamic, o grupare care – potrivit Washingtonului – avea legături cu Hezbollah.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...