G4Media.ro

“Focare COVID vom avea în școli, garantat”. Punctual, închideri de o clasă,…

“Focare COVID vom avea în școli, garantat”. Punctual, închideri de o clasă, cum e și la gripă, se vor întâmpla – Reprezentant al Institutului Național de Sănătate Publică

Reluarea școlii va fi însoțită de apariția unor focare de Covid-19 în mod “garantat”, a spus la Digi 24 Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică. Ea a apreciat că boala va urma modelul gripei, în sensul că vor fi focare limitate care să determine închiderea câte unei clase.

Adriana Pistol, pentru Digi 24:

 • „Focare vom avea în școli, garantat. Punctual, închideri de o clasă, cum e și la gripă, se vor întâmpla, dar vor fi punctuale și de scurtă durată, vor fi de neevitat. Dacă suntem într-un scenariu foarte rău, toată lumea ar trebui să meargă online. Cred că trebuie făcute raționamente în funcție de numărul de copii, de situația epidemiologică locala și implementat ceea ce trebuie conform cu starea fiecărui județ”.

Citește mai mult pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Am vazut-o si eu pe desteapta asta aseara…..ne garanteaza focare in scoli…..

 2. Iarna trecută a fost o epidemie babană de gripă in Bucuresti, clase intregi funcționau cu 6-7 copii și tutele de la DSP raportau cateva cazuri de gripă, restul, raceli.
  La 3 cazuri, ar fi trebuit să suspende cursurile in acea clasă, minteau ca sunt raceli si gata, totul era ok.
  Mincinosi si pilosi, platiti bine, asta sunt!
  M ai era una, tot de la INSP, Cucu pe numele ei, ea toata viata frecător de mentă la caldurica, soțul, consilier parlamentar, trai pe vatrai, care a scos saptamana trecuta un Ghid ptr.scoli, plin de gogomanii, facut de la birou, fără sa verifice realitatea de pe teren, din scoli de toate tipurile.

 3. La scoala copilului meu, iarna trecuta a fost epidemie de: gripa, „Boala obrajilor palmuiti” si scarlatina, punctate de cazuri de rujeola – prin contributia inteligenta a primelor generatii de antivaxxeri ai caror copii au ajuns la varsta scolarizarii.

  Plus Staphilococ Hemolitic de tip A, cel putin 1 tura pe sezon, fara simptome periculoase.

  Scolile sunt prin natura lor focare de infectii, o stie orice om sanatos la cap si o spune cu subiect si predicat aceasta doamna.

  Intrebarea este: daca apare un caz de covid intr-o clasa, ce urmeaza? Exista vreun plan de bataie in acest caz? Cine si ce verifica / testeaza?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.