G4Media.ro

FMI acordă fonduri de urgență de 50 de miliarde de dolari pentru…

Sursa Foto: Arstehnica.com

FMI acordă fonduri de urgență de 50 de miliarde de dolari pentru țările sărace afectate de coronavirus

Fondul Monetar Internaţional a anunţat miercuri că pune la dispoziţia statelor emergente şi celor cu venituri scăzute 50 de miliarde de dolari prin facilitatea sa de finanţare rapidă, pe fondul epidemiei de coronavirus (Covid-19), transmite Xinhua, citată de Agerpres.ro.

„Ştim că epidemia se extinde rapid. În condiţiile în care o treime dintre statele membre sunt direct afectate, aceasta nu mai este o problemă regională, este una globală care necesită un răspuns global, a afirmat directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, la conferinţa sa de presă comună cu preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass.

Extinderea continuă a epidemiei va duce în 2020 la o creştere a economiei globale sub nivelul înregistrat în 2019, a avertizat directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, adăugând că FMI îşi va revizui în scădere prognozele în următoarele săptămâni.

În raportul din ianuarie „World Economic Outlook”, FMI previziona un avans al PIB-ului global de 2,9% în 2019 şi de 3,3% în 2020. În februarie, Kristalina Georgieva avertiza că extinderea rapidă a epidemiei va reduce probabil creşterea economică a Chinei în acest an la 5,6%, în scădere cu 0,4 puncte procentuale faţă de prognoza din ianuarie, şi va şterge 0,1 puncte procentuale din avansul economiei mondiale.

Oficialul FMI şi-a exprimat „în special îngrijorarea legată de statele cu venituri scăzute şi cele mai vulnerabile – acele ţări ale căror necesităţi de finanţare ar putea creşte rapid din cauza escaladării costurilor economice ale epidemiei”.

Pentru statele cu venituri scăzute, FMI acordă până la zece miliarde de dolari printr-o finanţare de urgenţă care poate fi accesată fără un program FMI cimplet, a informat Georgieva. Alte state membre pot accesa Instrumentul de finanţare rapidă, prin care s-ar putea furniza până la 40 de miliarde de dolari pentru pieţele emergente „care ne-ar putea aborda în mod potenţial pentru sprijin”, a adăugat directorul general al FMI.

sursa foto: arstehnica.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. si noi santem saraci !!!!