G4Media.ro

Florin Iordache, autorul OUG 13, îl critică pe Tudorel Toader pentru emiterea…

Florin Iordache, autorul OUG 13, îl critică pe Tudorel Toader pentru emiterea ordonanței de urgență pe justiție: Trebuiau consultări mai ample şi mai transparente înainte de adoptare

Vicepreşedintele Camerei Florin Iordache (PSD) consideră că trebuiau iniţiate consultări mai ample şi mai transparente înainte de adoptarea OUG 7/2019 care modifică legile Justiţiei, dar, în opinia sa, aceasta este problema Ministerului Justiţiei.

Potrivit acestuia, premierul Viorica Dăncilă a procedat corect când a lansat un dialog cu magistraţii, fiind o greşeală faptul că Ministerul Justiţiei nu a avut consultări mai ample cu aceştia înaintea adoptării OUG 7.

„Acest articol 54 a suscitat o nemulţumire în rândul asociaţiilor profesionale şi foarte bine a procedat doamna prim-ministru Viorica Dăncilă că a iniţiat un dialog şi, în urma acestui dialog, am înţeles că va fi eliminată această prevedere care generic nu mai vorbea de o separare a carierelor”, a declarat Iordache la RFI.

Întrebat dacă dialogul nu ar fi trebuit iniţiat înaintea adoptării OUG 7, nu după, deputatul PSD a răspuns: „Dialogul foarte bun pe care l-a iniţiat doamna premier Viorica Dăncilă a fost să detensioneze şi să ia pulsul. Ca o greşeală o văd eu – cred că trebuiau consultări mai ample şi mai transparente înainte de adoptare, dar aici este problema la Ministerul Justiţiei. Foarte bine a procedat Viorica Dăncilă, dumneaei a fost plecată din ţară în ultimele zile, a fost în Spania, a iniţiat acest dialog, tocmai pentru a detensiona situaţia şi a găsi cele mai bine soluţii”.

În opinia deputatului social-democrat, este importantă forma finală a ordonanţei.

„Vreau să văd şi eu forma finală, că au fost discuţii la Guvern. (…) Până la urmă, legile sunt făcute pentru a fi respectate de către toată lumea, o lege este perfectibilă. Înţeleg că prin consultare anumite îngrijorări au fost eliminate şi vreau să văd forma finală pe care domnul ministru Toader s-a angajat că o va trimite cu trei zile înainte CSM-ului şi atunci putem discuta de forma finală sau de îngrijorarea care există. Dar a prejudicia cetăţenii, că până la urmă şi magistraţii sunt în slujba cetăţeanului, şi a prejudicia fie prin tergiversarea şedinţelor de judecată, fie prin neprezentarea la parchete şi cetăţenii să fie prejudiciaţi nu mi se pare corect”, a spus Iordache.

În context, acesta a menţionat că cea mai mare greşeală a fost lipsa de dialog.

Întrebat cum comentează faptul că protestele magistraţilor vor continua, Florin Iordache a precizat: „Păi, staţi puţin, ce nu mulţumeşte? Nu mulţumeşte faptul că separarea carierelor, că de fapt asta, probabil că au alte lucruri ascunse pe care nu le afirmă. Dacă separarea carierelor pe care au clamat-o a fost eliminată şi judecătorii nu mai pot intra în corpul procurorilor şi invers, această chestiune a fost eliminată, despre ce discutăm? Ăsta e acum scopul protestului, că de fapt există un amestec al unora peste ceilalţi. Afirmaţia ministrului a fost că vor fi eliminate. Aştept şi eu forma finală, ca să discutăm aplicat, dar dacă articolele care au deranjat vor fi eliminate, pentru ce protestează?”.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. A înnebunit lupul…trăim un film prost, un film de groaza, un film in care o mana de nătărăi își bat joc de țara asta!!!
  Totul e circ generalizat, o manea oribilă, festivalul proștilor, interlopilor, impostorilor, infractorilor!
  In timpul asta, copiii noștri sunt batjocoriți și condamnați să aibă un viitor distrus sau sa plece cât văd cu ochii din țara asta..
  Țara se prăbușește, în timp ce nenorociții ăștia se lupta pe ciolan
  Treziti-va oameni buni, in ritmul actual banii nu vor mai ajunge mult timp, o să rămâneți cu cei de pe hârtie, dați din pix de nemernicii ăștia…

 2. Cine vorbeste ,cum a dat OUG 13?

 3. Cine vorbeste !!!! Autorul celebrei OUG 13-Noaptea ca Hotii pentru care s-a consultat cu toti cei implicati inainte ? Ar trebui sa nu emita judecati de valoare despre altii .Ipocrizia intruchipata

 4. siigur… praf in ochi
  unul zice da, altul nu, toti se fac ca ploua, poate se mai calmeaza lumea pana isi rezolva treburile

 5. Daca nu se inflama UE, sigur nu zicea Ciordache asa ceva

 6. E greu sa faci ievaluari si consultari cu sula in coasta. Orban da vina pe Iohannis pentru respingerea candidatilor liberali infractori pe listele partidului. Acestia ameninta ca-si cauta umbrela protectoare in ALDE daca Iohannis nu cedeaza.

 7. Sula -n coaste e de la Iliescu citire.
  S- apoi ce-are sula cu prefectura,ce are iohanis si Orban cu articolul?
  Multe postari sunt bife pentru recompense.
  Nu conteaza ce scrii,conteazâ numarul postarilor.

 8. Este vizibil de la o posta, Tariceanu comanda justitia pentru a-si salva libertatea si ingrosa partidul cu membrii liberali patati si frustrati de atitudinea presedintelui Iohannis.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.