G4Media.ro

Florin Cîțu vorbește despre o amânare la plata facturilor: „Este ceva ce…

Florin Cîțu vorbește despre o amânare la plata facturilor: „Este ceva ce deja am făcut anul trecut cu plata taxelor, nu văd de ce nu am putea face și anul ăsta”

Premierul demis Florin Cîțu a lansat miercuri ideea unei amânări la plata facturilor, în contextul în care Comisia Europeană a propus, printre măsurile care pot fi luate pentru consumatorii afectați de scumpirea energiei, amânarea plății facturilor sau scădere temporară a taxelor și impozitelor pe energie.

„Sunt măsuri pe care le putem lua în calcul. Anul trecut am făcut acest lucru cu taxele. Anul trecut am amânat plata taxelor o perioadă pentru companii. Nu aș vedea de ce nu am putea să facem acest lucru anul acesta pentru persoane fizice sau pentru companii, împreună. Sunt măsuri pe care le consider bune, le voi lua în calcul și putem să le folosim. Deja am avansat compensarea, am vorbit de plafonare. De amânarea facturilor – este ceva ce deja am făcut anul trecut, deci nu aș vedea o diferență față de situația excepțională de anul trecut”, a declarat Cîțu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Adică șmecherie!

 2. Amanarea taxelor a fost o alt fel de chestie, statul are alt fel de metode de a-si echilibra bugetul, poate imprumuta, isi creste datoria. Distribuitorii pot oare sa faca acelasi lucru cand e vorba de rulajul necesar pentru a cumpara resursa enegetica de la furnizori? Pot obtine imprumuturi pentru a plati furnizorii? Cu ce garanteaza?
  Vad ca Catu nu ofera decat solutii care sa nu impacteze bugetul.
  Trebuia de ani de zile sa fie rezolvata problema gazului din Marea neagra. Au tot amanat legea aia offshore (in speranta ca cumpara Petrom drepturile si face extractia?). Daca faceau ce trebuie la timp aveam deja gaz romanesc pe piata, eram independenti de Gazprom.

 3. Nu cred că problema este ca oamenii trebuie să plătească prea repede, cred ca problema este că oamenii trebuie să plătească prea mult!

  • Nume* – absolut corect !! acesta este adevarul !!

 4. okay, iar producatorii de energie cum isi platesc facturile, salariile..samd?

 5. Ce tare Catu, asta! Și pana la urma facturile tot trebuie plătite. Problema este nu când le plătești, ci cât le plătești! Amânarea este doar parfum de tămâie!

 6. Cat timp Carca e, Ban e !

 7. Ăsta toată viața lui a trăit pe datorie. Cred că și cafeaua aia” la interior” și-a luat-o pe caiet.
  Ar trebui să-l ia pe Hagi consilier ca să-i spună că asta e o șmecherie de spatele blocului.