G4Media.ro

Florin Cîțu, prima reacție după anunțul dosarului DNA privind vaccinurile anti-COVID: ”Am…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Florin Cîțu, prima reacție după anunțul dosarului DNA privind vaccinurile anti-COVID: ”Am deplină încredere în actul justiției/ Întreaga mea activitate a stat sub semnul bunei credințe”

Fostul premier Florin Cîțu a transmis, printr-un mesaj pe Facebook, că are ”deplină încredere în actul justiției” și că este convins că procedurile aflate în desfășurare vor duce la aflarea adevărului:

  • Avand in vedere informatiile aparute in spatiul public, precizez ca intreaga mea activitate, indiferent de functiile si demnitatile publice indeplinite, a stat sub semnul bunei credinte si a respectarii legii, in slujba romanilor.
    Am deplina incredere in actul de justitie si sunt convins ca procedurile aflate in desfasurare vor conduce la aflarea adevarului!”, a declarat Florin Cîțu.

Context

Procurorii DNA au cerut, joi, ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă în dosarul legat de achiziția vaccinurilor anti-Covid, potrivit surselor G4Media. DNA a emis un comunicat în care vorbește despre ridicarea imunității a trei persoane, fără a le menționa însă numele. Potrivit surselor G4Media.ro, dosarul a fost deschis ca urmare a unei sesizări din oficiu a unui procuror DNA.

Procurorii susțin că ”persoane din Guvernul României” ar fi contractat în perioada ianuarie – mai 2021 un număr mult mai mare de doze de vaccin (Pfizer și Moderna), în condițiile în care numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane. În ianuarie 2021, prim-ministru era Florin Cîțu (PNL), iar miniștri ai Sănătății au fost Vlad Voiculescu și apoi Ioana Mihăilă (ambii USR).

Procurorii susțin că cei trei membri ai guvernului au cumpărat 52 de milioane de vaccinuri de care nu ar fi fost nevoie, în valoare de peste un miliard de euro, deși înainte de 1 ianuarie 2021 fuseseră contractate deja 37 de milioane de doze de vaccin.

DNA susține că achiziția a fost făcută ”cu încălcarea dispozițiilor legale și în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziției”.

Dosarul vaccinurilor este instrumentat de procurorul George Adrian Matei, cel care a obţinut condamnarea la închisoare a fostului lider PSD Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. „Cu siguranță!”, cum zice orice liberal!

  2. Eu te cred, deși nu te-aș vota. În perioadă de crize fiecare vrea să-și facă stocuri cât mai mari pentru orice eventualitate, nu știi cum va evolua. Dacă n-ar fi ajuns vaccinurile te-ar fi acuzat că nu te-a interest sănătatea poporului. Oricum, se vede de la o poștă că e un dosar politic. Și tocmai pentru a evita astfel de acuzații, dacă era cinstit, Ciolacu ar fi trebuit să evite declanșarea acestui dosar tocmai înainte de alegeri. Pentru că el este, cu siguranță, în spatele acestui dosar. Iar DNA-ul s-a conmpromis iremediabil prin această slugărnicie.