G4Media.ro

Florin Cîţu, interimar la Ministerul Finanțelor: De astăzi avem toate pârghiile să…

Sursa foto: Florin Cîțu / Facebook

Florin Cîţu, interimar la Ministerul Finanțelor: De astăzi avem toate pârghiile să accelerăm reformele pentru restructurarea companiilor de stat, eliminarea evaziunii fiscale și atragerea mai rapidă a fondurilor UE

Premierul Florin Cîțu, care asigură interimatul la Ministerul Finanțelor, susține că „de astăzi” Guvernul are „toate pârghiile” pentru accelerarea reformele pentru restructurarea companiilor de stat, eliminarea evaziunii fiscale și atragerea mai rapidă a fondurilor UE și că a reușit să oprească din sifonarea banului public.

„Două lucruri importante care arată că am schimbat paradigma, facem reforme, iar creșterea economică este sustenabilă.
1. A scăzut consumul administrației publice – în doar șase luni de zile am început să oprim din sifonarea banului public.
2. Creșterea economică de 2,9% este datorată în EXCLUSIVITATE investițiilor și nu consumului. Premieră absolută pentru România!
Este doar începutul. Știu că putem mai mult și mai repede!
De astăzi avem toate pârghiile să accelerăm reformele pentru restructurarea companiilor de stat, eliminarea evaziunii fiscale și atragerea mai rapidă a fondurilor UE”, a scris Florin Cîțu.

Premierul amintește de estimarea Comisiei Europene privind o creștere economică de 7.4% pentru 2021 în România.

„Accelerăm ritmul reformelor și România poate să atingă pentru prima oară o rată a creșterii economice care se scrie din două cifre”, mai scrie Florin Cîțu.

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele de revocare a lui Alexandru Nazare și de numire a lui Florin Cîțu în funcția de ministru interimar la finanțe, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi, după ședința de Guvern, că l-a revocat din funcție pe ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

„Avem proiecte întârziate la Finanțe pentru atragerea de fonduri europene și pe combaterea evaziunii fiscale. În acest moment nu avem nicio propunere pentru ministru al Finanțelor. Ca interimar, mă voi asigura pentru ca toate proiectele să fie reluate în scurt timp”, a spus Cîțu.

Alexandru Nazare a respins acuzațiile că are proiecte întârziate la minister.

Sursa foto: Florin Cîțu / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. sa vinda tot, asa le tinem si avem doar gauri negre. oricum statul le gestioneaza prost unde nu este de utilitate publica sa le vanda.

 2. Mai era unu acum caţiva ani care ne spunea ca traim bine si noi nu stim. Avea mustață si acum e la puscărie. Coincidență?

 3. „în doar șase luni de zile am început să oprim din sifonarea banului public” haha!
  Exprimare de uselist care crede că ne duce cu preșul. Așa ar zice și broasca țestoasă care se întrece cu iepurele în cursa de 100m: vai, uitați-vă la mine, tocmai am început să trec de primul centimetru.
  Las-o, bă, Câțule că pentru voi, useliștii, astea-s avioane!

 4. Așa e, de azi are pârghii și liber la minciuni pentru că Nazare era o frână!

 5. Hai, repede un împrumut măcar de 5 mld. EUR la 4%!

 6. Gata ma, asta era! Pina azi lipseau pirghiile. Da’ de azi …

 7. Da nea Sulix, vor sa-ti vinda averea, fii vigilent!

 8. Bre Citzule, preia matale toate ministerele si ocupa-te de tot, ca vad ca esti cel mai tare, cel mai mare, cel mai cel. Daca nu erai tu, praful se alegea de tara asta! Traiasca tovarasul Citzu si trepadusii care ii tin trena.

 9. Daca vrea ca fiecare român să poată cumpăra acțiuni la companiile de stat nu e bine. Trebuie rupte de mafie, cu zeci de mii de angajați în plus.
  Neanderthalii sunt panicați. Homo sapiens sapiens preia Țara de la ei.

  Să văd un neanderthal cu studii în America. Să văd un securici cu studii inginerești afară.