G4Media.ro

Florin Cîțu: Fără o lege offshore, nu poate să înceapă explorarea de…

Foto: Sondă offshore / ExxonMobil

Florin Cîțu: Fără o lege offshore, nu poate să înceapă explorarea de gaze, nu pot să facă planul de investiții/ România poate să aibă securitate energetică din 2026

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat că fără o lege offshore nu pot începe investiţiile privind explorarea de gaze în Marea Neagră, menţionând că acest proiect ar putea ajuta România să aibă o „securitate energetică”, din 2026.

„Fără o lege offshore, nu pot să înceapă explorarea de gaze în… şi nu pot să facă, de fapt, planul de investiţii. Aici nu putem să discutăm măcar de un plan de investiţii al parteneriatului nostru cu OMV Petrom pentru a explora gaze în Marea Neagră. Legea offshore – ok, nu aveai nevoie de ea pentru tranzacţia Romgaz-Exxon, dar ai nevoie de ea pentru a începe investiţia pentru că acolo sunt nişte criterii clare, fără acele criterii nimeni nu-şi va asuma un risc”, a declarat Florin Cîţu, marţi.

El a menţionat că acest lucru va ajuta în viitor, din 2026.

„Alături de proiectele pe care le avem pentru energie nucleară, avem şi acest proiect pe gaze. România poate să aibă, nu ştiu dacă independenţă energetică, dar să aibă securitate energetică din 2026”, a susţinut el.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat că printre priorităţiel PNL se află şi modificări legislative care să deblocheze investiţiile din zona Mării Negre, privind problemele din energie.

”Putem debloca aceste investiţii dacă vom face modificări la celebra Ordonanţă Dragnea 114 care a blocat exploatarea ofdfshore de gaze de la Marea Neagră”, a spus Stroe.

sursa: News.ro, Foto: Sondă offshore / ExxonMobil

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Omul nu e multi-tasking, pentru asta avem sute de parlamentari si mii de consilieri plus consultanța externa, platita in plus.
    Ce vreau sa spun: omul ăsta e blocat intr-o idee? Pe restul, oficiale, unde le ține? În sertar la Ciolacu’?… moștenite an de an, coalitie după coalitie (#câștigatoare)
    Gardienii propunerilor legislative care nu ajung niciodata la vot. Astia sunt PNL ȘI PSD

  2. Nu face altceva in afara de a vorbii sa se auda , de facut nu a facut si nu va face ce trebuie.
    Cu Psd si Pnl la conducere … doar vorbe frumoase

  3. Alo, cica peneleii sau ce sunt ei au discutat astazi si cresterea varstei de pensionare pentru fraierii nespeciali la 70(saptezeci) de anisori, tatica. Cred ca abia asta e un subiect care arde, nu ce zice citulache expirat despre diverse, el oricum e un betivica cu creierii franjuri.

  4. Citule, ești porc!

  5. Citule, ești bazna!

  6. iara a scapat asta la cocs

  7. Măi Cîțule, cât fusăși premier și ai avut cu USR și majoritate parlamentară ce te-a oprit să faci legea aia offshore? Eu cred că începi să te agiți ca să nu te dea jos și din scaunul de președinte de partid unde te-a suit iohannisul.

  8. Clap clap clap clampanit de cioc de barza. Moscova prin cozile topor din parlament blocheaza exploatarea de cel putin 10 ani. Cele mai multe cozi sunt de la psd dar au si pnl loazele lor si desigur iudemere care joaca ceardasul orban putin

  9. Ipocrit! Ce/cine l-a oprit sa dea drumul acestei legi, daca fara ea nu se poate? Ceva interese contrare acestei tari pe care el le reprezinta???

  10. Pai nu ,cu demolarea munții de aur se ocupa Soția lui Crinuț și Ponta ,ce ați uitat .
    Adina Vălean in Parlament European și Ponta în România .
    Acum se ocupa tot ei adică PSD-eii și PNL-eii.
    Nimic nou sub soare .
    Prăpădul Sărăcia și Dezastrul .

  11. V-ați întâlnit toți prouzii la comentat???