G4Media.ro

Firma israeliană Elbit Systems a câştigat patru contracte pentru furnizarea de soluţii…

Sursa Foto: Elbit System

Firma israeliană Elbit Systems a câştigat patru contracte pentru furnizarea de soluţii Armatei Române / Vor fi modernizate aeronave și vor fi furnizate sisteme electro-optice cu infraroşu şi sisteme Brightnite pentru elicopterele IAR 330

Israelienii de la Elbit Systems au câştigat patru contracte pentru a furniza Ministerului Apărării Naţionale din România modernizări de aeronave, precum şi suite de război electronic, sisteme electro-optice cu infraroşu (EOIR) şi sisteme Brightnite pentru elicopterele IAR 330.

”Elbit Systems Ltd. a câştigat patru contracte pentru a furniza Ministerului Apărării Naţionale din România modernizări de aeronave, precum şi suite de război electronic, sisteme electro-optice cu infraroşu (EOIR) şi sisteme Brightnite™ pentru elicopterele IAR 330. Pentru unul dintre contracte, compania va integra sistemul SPECTRO XR™ a Elbit Systems pe elicopterele IAR 330, pentru a spori capacităţile operaţionale ale Forţelor Navale Române. Acest contract, ca urmare a unei modernizări precedente reuşite a elicopterelor IAR ale Forţelor Navale Române, se va realiza pe parcursul anului viitor”, anunţă compania.

În cadrul unui al doilea contract, Elbit Systems va furniza o suită completă de război electronic (EW), inclusiv un receptor de avertizare radar (RWR), un sistem de avertizare cu laser (LWS), un sistem de avertizare cu rachete infraroşu (IR MWS) şi un sistem de distribuire a contramăsurilor (CMDS). Sistemele vor fi livrate unui furnizor naţional pentru instalarea şi integrarea pe şase elicoptere PUMA, cu o opţiune pentru încă şase elicoptere în viitor. Contractul este o cerere care vine în continuarea unor sisteme EW precedente, care sunt deja instalate pe alte platforme ale Forţelor Armate Române. Acesta va fi realizat pe o perioadă de trei ani.

Compania va furniza, de asemenea, ca parte a unui al treilea contract, sisteme de afişare şi urmărire de tip HDTS de la Elbit Systems, sisteme electro-optice SPECTRO XR şi un pachet de misiune pentru aeronave, care include ecrane inteligente, hărţi digitale şi sisteme de recunoaştere. Elbit Systems va furniza, de asemenea, sisteme Brightnite™ către IAR Braşov, pentru elicopterele Puma 330 SAR ale Forţelor Aeriene Române. Acest contract va fi derulat pe o perioadă de doi ani.

Sistemul electro-optic SPECTRO XR multi-spectral reprezintă un salt înainte în ceea ce priveşte capacităţile complexe de informaţii, supraveghere, achiziţie de ţinte şi recunoaştere. Potrivit pentru complexitatea operaţională de astăzi, sistemul este conceput pentru supravegherea cu rază de acţiune extinsă pe timp de zi şi de noapte, în diferite condiţii meteorologice. De asemenea, oferă capacităţi de scanare continuă a ţintelor pentru o mai bună cunoaştere a situaţiei opertaţionale.

Sistemul BrightNite este conceput pentru a depăşi limitările de vizibilitate şi pentru a permite pilotarea eficientă şi în siguranţă a elicopterelor de misiune pe timp de noapte şi în condiţii de DVE, inclusiv în condiţii meteorologice nefavorabile, pene de curent, viscol şi furtuni de nisip. Acesta transmite imagini video de înaltă rezoluţie către afişajul căştii de zbor (HMD) şi permite pilotului să zboare fără să-şi ţină privirea în cabină, menţinând contactul permanent cu exteriorul. Sistemul poate prezenta informaţii mai multor piloţi simultan pe un afişaj multifunctional şi intuitiv.

În cadrul unui al patrulea contract, Elbit Systems va furniza sisteme avionice avansate, un sistem de avionică virtuală încorporată pentru antrenament live, monitoare avansate, afişaj deasupra capului, sistem de navigaţie şi sisteme de activare a armelor pentru Avioane Craiova, care modernizează avionul de antrenament avansat de vânătoare IAR 99 al Forţelor Aeriene Române (RoAF).

IAR 99 ŞOIM este un avion de antrenament avansat, iar modernizarea va sprijini tranziţia eficientă a piloţilor din cadrul Forţelor Aeriene Române la avioanele de luptă, inclusiv la avioanele F-16 ale Forţelor Aeriene Române. Contractul va fi derulat pe o perioadă de patru ani. Acest program de modernizare vine în urma unui contract anterior pentru aeronavele de antrenament ale Forţelor Aeriene Române, în colaborare cu Avioane Craiova şi a fost atribuit la aproximativ 25 de ani de la primul contract Elbit Systems pentru modernizarea aeronavei IAR 99.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...