G4Media.ro

Firea: Primarul general solicită ilegal creșterea prețului la căldură și apă caldă.…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Firea: Primarul general solicită ilegal creșterea prețului la căldură și apă caldă. Nicușor Dan nu poate semna hârtiile în numele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov, pentru că reprezentantul legal sunt tot eu

Fostul primar general Gabriela Firea susține marți, într-o postare pe Facebook, că actualul edil solicită ilegal creșterea prețului la căldură și apă caldă, precizând că Nicușor Dan nu poate semna hârtiile în numele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov, pentru că reprezentantul legal este tot ea.

Gabriela Firea spune că era nevoie doar de o hotărâre judecătorească pentru schimbarea reprezentantului legal.

„Cum solicită primarul Nicușor Dan ANRE aprobarea unui nou tarif dacă, legal, nu poate semna hârtiile în numele ADI Termoenergetică București-Ilfov? Dar pentru asta trebuie ori să știi administrație, ori să te informezi. Este evident că Nicușor Dan nu este dispus să facă nici una, nici alta! Legea este foarte clară și doar prin ADI Termoenergetică București-Ilfov se poate stabili tariful pentru producție, transport și distribuție a energiei termice. Nu o poate face primarul de capul lui, nici compania Termoenergetica (fostul RADET), nici măcar Consiliul General al Municipiului București. Ca să poate face orice pas, Nicușor Dan trebuie să-și aducă aminte de atribuțiile și obligațiile legale”, susține Firea.

Aceasta afirmă că tariful este expirat din noiembrie 2020, iar „un an de zile primarul general nu a mișcat un pai. Acum a fost sfătuit să ceară Consiliului General, ilegal, majorarea tarifului, pentru a acoperi pierderile acumulate într-un an”.

Firea precizează că orice creștere a tarifului trebuie să aibă la bază un studiu de suportabilitate, așa cum scrie negru pe alb în strategia de termoficare a orașului, pentru că degeaba crești tariful de două ori, dacă bucureștenii nu-și vor permite să plătească.

„Doar dacă avea avizul ANRE și studiul de suportabilitate, Nicușor Dan putea solicita ajutor de la Guvern pentru plata datoriilor sau pentru achitarea în avans a gazelor, așa cum am făcut noi în ultimii doi-trei ani. A declarat ZERO datorii, a primit ZERO lei. Nu mai spun că o creștere a prețului făcută după ureche și doar pentru a acoperi un an de neputință poate duce la PIERDEREA FONDURILOR EUROPENE. Echipa mea a muncit peste doi ani la documentația pentru cele 300 de milioane de euro fonduri nerambursabile! Nicușor Dan s-a grăbit să semneze contractul ținut în sertar de guvernul Orban, dar într-un an nici măcar nu a început o licitație! Sistemul de termoficare din Capitală este de importanță strategică, este infrastructură critică. Nu te poți juca! Ai în mâini viețile a milioane de oameni. E o amenințare la securitatea națională!”, mai scrie Gabriela Firea.

Citește și

USR București îl acuză pe Nicușor Dan că nu a obținut niciun sprijin de la Guvern pentru sistemul de termoficare al Capitalei și îi cere să facă publică suma primită pentru compensarea facturilor la încălzire

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. duamna e pe felie din nou , multumes iohanis!

  • Domnul ca e singurul cu oua in PSD ca restul….

 2. Doamnă, sunteți încremenită în frustrarea pierderii primăriei Capitalei. Spre norocul nostru, de mâine avem ministru în persoana dumitale, care va avea grijă de familiile și de copiii noștri. Cool down, sunteți în simbioză cu sistemul.

 3. Iadul sa va manance pe toți în frunte cu iohanis, ipocritul. Asa o sa avem căldură.

 4. Gabriela Firea, un excelent motiv pentru a emigra oriunde in lume. Cu politicieni ca Udrea Firea Mulguta Turcan stim sigur unde vom ajunge. Jos de tot.

 5. Cand era primaria a infiinta o asociație apoi au încheiat un acord între primărie și asociația astfel încât indiferent ce primar va fi, acesta nu poate face nimic fără asociație.Circuit închis Made in Romania.

  • Mi-e mila de Nicusor, oare il vor mai lua in USR?

 6. Firea, nu știi să pierzi. Construiește în loc să dărâmi, creștina lui pește prăjit!

 7. Sarma ai un minister acum. Ai iesit din somaj, gata.

  • Iau dat morcovul dinainte magarului sa o tina ocupata si sa nu aiba motive de revolta si alte posturi de marire.

 8. Ha ha ha ha ha ha ha ha, PSD-im, PSD-im, PSD-im, PSD-im și PSD-IM, vă fu…….em de vă nenorocim.
  CORUPEM și Hoțim, pentru că a trăi altfel nu știm.
  Așa se întâmplă când slab pregătiți și slab dotații intelectual ajung în funcții de conducere.

 9. Scorpia nu are liniște. Dute în Moldova și să vi când te-oi chema noi. Bucureștienii nu te vor. Ciocul mic…..

 10. E unica ,in prostie de fapt .
  Nu am auzit nimic despre așa ceva .
  Se baga in seamă.

 11. GABRIELA FIREA PRIM MINISTRU ! RESPECT

 12. sunt convins ca nimeni nu mai poate lua sceptrul si coroana bucurestilor de la Custodele Coroanei, Jerusalema Sa, Firea

  Trebuie sa stii administratie ca sa crezi ca pleci in Voluntari cu stampilele Bucurestiului.