G4Media.ro

Finlanda și Suedia rămân angajate să adere la NATO simultan, în ciuda…

Sursa foto: Twitter / Saana Marin

Finlanda și Suedia rămân angajate să adere la NATO simultan, în ciuda opoziției Turciei față de candidatura suedeză: „Am pornit în această călătorie împreună”

Finlanda și Suedia rămân angajate să adere la NATO în același timp, în ciuda opoziției Turciei față de candidatura suedeză, au declarat joi prim-miniștrii celor două țări, în cadrul unei conferințe de presă comune la Stockholm, transmite The Guardian.

Turcia a declarat că ar aproba candidatura Finlandei înaintea celei suedeze, dar atât președintele finlandez, cât și ministrul de externe au respins această idee, argumentând că securitatea celor două țări nordice este dependentă una de cealaltă.

Premierul finlandez, Sanna Marin, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă comune la Stockholm:

„Nu-mi place această atmosferă, poziție în care Suedia este prezentată ca un fel de copil problemă în clasă. Nu cred că acesta este cazul. De asemenea, Suedia bifează toate căsuțele necesare pentru a deveni membru al NATO”, a afirmat prim-ministra finlandeză Sanna Marin.

Premierul suedez Ulf Kristersson a declarat că țara sa continuă să respecte un acord trilateral privind aderarea la NATO semnat anul trecut între Suedia, Finlanda și Turcia.

„Am pornit în această călătorie împreună și facem împreună călătoria spre aderare”, a precizat Kristersson.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Poate declara tot ceea ce doreste, realitatea este alta, lafel ca in cazul BG+RO in Schengen: unanimitatea celorlalti. Simplu. Un singur vot contra si ramai cu declaratiile.

    • Vezi de treabă că-l așteaptă zile grele pe Erdogan. Deja s-a dus cu căciula în mînă la americani pentru avioane. Prima fază e căderea liretei…

  2. Ca de obicei unii au impresia ca daca neaga relaitatea ea se va schimba.

  3. A se lua aminte si de catre fratii balcanici croati, cum fac tarile demne…