G4Media.ro

Finlanda renunță la un plan de lockdown după ce a fost declarat…

Sursa foto Pixabay

Finlanda renunță la un plan de lockdown după ce a fost declarat neconstituțional

Guvernul din Finlanda a retras o propunere de introducere a unor interdicţii de ieşire din casă în mai multe oraşe în încercarea de a opri răspândirea pandemiei de COVID-19, a declarat miercuri premierul Sanna Marin, potrivit Reuters.

Decizia vine după un anunţ al unei Comisii Constituţionale conform căreia propunerea este prea vagă şi nu respectă legea fundamentală.

„Din cauza anunţului comisiei, guvernul a decis să retragă propunerea”, a scris Sanna Marin pe Twitter.

Săptămâna trecută, guvernul a propus introducerea unui lockdown în cinci oraşe, inclusiv în capitala Helsinki. Oamenii nu ar mai fi putut ieşi din casă decât din motive stricte, scopul propunerii fiind oprirea înmulţirii infectărilor cu coronavirus şi a spitalizărilor, relatează Agerpres.

Sursa foto:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Și ăștia tot un fel de ruși sunt

  2. În țările cu democrație reală numai prin lege poți restrânge libertăți fundamentale.Sunt țări care pentru restrângerea libertăților fundamentale este nevoie de două treimi din voturi în parlament.La noi Câțu nici nu publică în monitorul oficial hotărârile guvernului sau ale SNSU.Așa populație așa țară. Numai haștagiștii văd altfel ei sunt sedați cu doze mari de prostie și nu au cum să vadă realitatea.

  3. În țările cu democrație reală numai prin lege poți restrânge libertăți fundamentale.Sunt țări care pentru restrângerea libertăților fundamentale este nevoie de două treimi din voturi în parlament.La noi Câțu nici nu publică în monitorul oficial hotărârile guvernului sau ale SNSU.Așa populație așa țară. Numai haștagiștii văd altfel ei sunt sedați cu doze mari de prostie și nu au cum să vadă realitatea.