G4Media.ro

Finlanda promite un nou ajutor de apărare de 400 de milioane de…

Sursa foto: Unsplash / Joakim Honkasalo

Finlanda promite un nou ajutor de apărare de 400 de milioane de euro pentru Ucraina

Finlanda a promis un nou ajutor de 400 de milioane de euro în domeniul apărării pentru Ucraina, cel mai mare pachet de până acum, relatează CNN.

„Valoarea combinată a tuturor pachetelor de materiale de apărare prezentate până în prezent este acum de 590 de milioane de euro”, se arată într-un comunicat Ministerului Apărării din această țară, transmisă vineri.

Comunicatul nu a inclus detaliile pachetului, invocând preocupări legate de securitate.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a declarat pentru CNN că pachetul nu include niciun tanc Leopard 2.

Finlanda a donat anterior artilerie grea și muniții Ucrainei, a precizat ministerul.

Țara scandinavă va fi una dintre cele peste 50 de țări reprezentate la o întâlnire găzduită de Statele Unite la baza aeriană Ramstein din Germania vineri, unde liderii vor discuta despre sprijinul continuu pentru Kiev.

Cancelarul german Olaf Scholz a fost supus unor presiuni pentru a dona tancuri Leopard 2 Ucrainei.

Finlanda și Suedia, care anul trecut au solicitat să adere la NATO, vor semna o „Declarație de intenție privind sprijinul pentru Ucraina” în cadrul reuniunii de vineri, potrivit declarației finlandeze.

„Sprijinul comun pentru Ucraina este un semn al încrederii reciproce profunde și al cooperării tot mai strânse în domeniul apărării între Finlanda și Suedia”, a adăugat ministerul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Rușii sunt tot mai morți.

  2. Rușii deja își pregătesc audienta internă pentru ideea de „înfrângere”. Este un semn bun. Cel mai important este ca Ucraina să fie susținută si 30 de ani la nevoie.

    • Adevarat, insa va sustinuta, atata timp cat cei care platesc impozite (in Vest) vor fi de acord sa li se fure banii din buget, ptr cumpararea armelor trimise. Ai bani, castigi razboaie. Nu ai, esti milog. Simplu.

    • Va fi sustinuta pana cand rusilor le va sari mustarul ca un sfert din bugetul Rusiei merge pe un razbel in care nu se fac progrese, in care se intorc in cosciug zeci de mii de tineri.