G4Media.ro

Finlanda înăspreşte restricţiile pe fondul unui număr record de contaminări cu COVID-19

Finlanda înăspreşte restricţiile pe fondul unui număr record de contaminări cu COVID-19

Finlanda va impune noi restricţii sanitare în lupta împotriva propagării coronavirusului în capitala sa Helsinki, au anunţat joi autorităţile, după înregistrarea unei rate record de infecţii zilnice în ţară, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Începând cu 20 august, la Helsinki şi în împrejurimi, evenimentele în spaţii închise vor fi limitate la 25 de persoane, iar cele în spaţii deschise la 50, a anunţat joi Agenţia administrativă regională pentru sudul Finlandei.

Deşi rata incidenţelor în Finlanda s-a numărat printre cele mai scăzute în Europa în cea mai mare parte a crizei sanitare, numărul cazurilor înregistrate a crescut în ultimele săptămâni, atingând miercuri un record de 1.024 noi infecţii, potrivit Agenţiei de sănătate publică THL.

Ţara nordică de 5,5 milioane de locuitori a înregistrat peste 115.000 de infecţii şi 995 decese din cauza COVID-19, varianta Delta fiind la originea a 90% din noile infecţii, conform THL.

În acelaşi timp, campania naţională de vaccinare rămâne în urma majorităţii ţărilor UE, cu numai 40% din populaţie complet vaccinată, o situaţie care se explică în special prin intervalul dintre două doze – trei luni – mult mai mare decât în alte părţi pentru a putea injecta o primă doză cât mai multor persoane.

”În situaţia în care acoperirea vaccinală este încă incompletă şi multe persoane nu au primit nici prima doză sau chiar niciuna, riscul de contaminare gravă este în continuare prezent”, a declarat Pasi Pohjola, purtător de cuvânt al Ministerului finlandez al Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă. ”De aceea, restricţiile vor fi menţinute”, a adăugat el.

Noile cazuri înregistrate în ultimele zile vizează în principal persoane tinere şi nevaccinate, a indicat THL, care precizează că ‘presiunea asupra serviciilor de sănătate rămâne mare’.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ha ha, niste destepti ca blocheaza tot pt 995 de decese, si 115000 de infectatzi!

    • Da bă, aia ie prosti ca are cel mai performant sistem de educatie din lume, tu iesti dăstept de bubui că doar ai mai putine clase ca trenu’.

    • Destept tu asa , ce e la tine 995 de decese. … un fleac. Daca erai printre ei , oare mai era un fleac?