G4Media.ro

Financial Times: Gazprom îi oferă Republicii Moldova gaze mai ieftine, dacă amână…

Financial Times: Gazprom îi oferă Republicii Moldova gaze mai ieftine, dacă amână reformele agreate cu Uniunea Europeană

Gazprom, compania de stat rusă de gaze, i-a oferit Republicii Moldova gaze mai ieftine, dar numai dacă ajustează acordul de liber schimb cu Uniunea Europeană și amână reformele pieței energetice convenite cu Bruxelles-ul, scrie Financial Times.

Republica Moldova a declarat recent stare de urgență, în condițiile în care se chinuie să asigure găsească suficiente resurse pentru a trece de criza gazelor în această iarnă.

Gazprom, controlată de Kremlin, a redus livrările către Moldova cu o treime luna trecută, după încheierea unui contract pe termen lung și a cerut un preț mai mult decât dublu față de termenii anteriori pentru a menține fluxul de gaz.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Putin ramane cu gazul si petrolul. Santajul nu tine. Bravo Moldova, nu esti singura, Uniunea Europeana este puternica.

  Vor face putin icter hAURistii de pe aici, Putinache al lor ramane cu gazul, petrolul si santajul. De unde le mai acorda el banuti? E vai de mama lor, CEI este ultima lor salvare, hAUR, fuguta acolo sa constituie un Front de Salvare al Romaniei, ca cel al spionului rus Iliescu.

 2. Sa vedem ce prefera Maia , sa moara oamenii de frig ca la Timisoara sau sa o lase mai moale cu UE.

 3. Pentru aurolacii care nu au inteles rolul tradatorilor Simion Gheorge, Tarziu, Calin Georgescu, Lulea si toata sleatca AUR controlata de Rusia.
  AUR nu trebuie doar scos in afara legii dar si toti acesti viermi arestati si condamnati pe viata.

 4. Ce dovada mai buna vreti ca rusii folosesc gazul ca arma politica?

  • Moldova a ales piata libera si capitalismul, deci nu se poate supara ca rusii le vand gazul la pretul pieții. Usereii gândesc ca rusii trebuie sa primeasca scuipatii cu demnitate si sa ofere in continuare discounturile ce le ofereau regimurilor proruse. Cu siguranta UE si SUA vor suplini lipsurile Moldovei cu calduroase vorbe de incurajare si astfel se rezolva cu caldura.

 5. Gazprom nu ar trebuii să livreze gaze Moldovei la nici un preț , decăt după ce își plătesc datoriile , și după aceea să plătească în avans .

 6. REFORME PT MOLDOVA, CA ȘI LA NOI, ÎNSEAMNĂ DISTRUGEREA ȘI CUMPĂRAREA INDUSTRIEI PE NIMIC, VINDEREA PĂMÂNTURILOR, ÎNDATORAREA FINANCIARA PE 10 GENERAȚII, TRANSFORMAREA MOLDOVENILOR ÎN SCLAVI. STĂPÂNII ȘI AU PUS COADA DE TOPOR MAIA SANDU ÎN FRUNTEA MOLDOVEI ȘI 8NCEPE DISTRUGEREA CA LA NOI

  • Ai pus punctul pe i, nea CAPS LOCK.
   Până acum Dodon si compania au creat un paradis in Basarabia pe care neomarxistii astia ca Maia Sandu sunt pe cale sa il distruga.
   Ca sa devina ei sclavii UE, nu daci liberi si nesupusi nimanui, asa cum erau pana sa castige Maia alegerile.
   Marş mă si tu si toți mancurții inapoi la Tiraspol, calarind tastaturile voastre rusesti.

 7. Un articol PROPAGANDA DE 2 LEI 100%.
  De unde dracu reiese din conținutul articolului, care apropo, nu este o știre, informația e … veche de când toamna, ce scrie in titlu?
  G4Media… varză cu cârnați