G4Media.ro

Filmul ‘How to Have Sex’ a câştigat secţiunea ‘Un Certain Regard’ la…

Sursa: Facebook

Filmul ‘How to Have Sex’ a câştigat secţiunea ‘Un Certain Regard’ la Cannes

Filmul lui Molly Manning Walker, care a dat lovitura la festivalul de la Cannes, How to Have Sex, a câștigat premiul pentru cel mai bun film în cadrul secțiunii Un Certain Regard 2023, transmite Hollywood Reporter. 

Debutul uluitor, care urmărește trei adolescenți britanici plecați într-o vacanță de vară în Grecia, care se transformă în întuneric, a fost ales de The Hollywood Reporter drept bijuterie ascunsă la acest Cannes și a fost printre cele mai discutate filme de pe Croisette în acest an.

Patru filme africane au primit, de asemenea, premii la ceremonia Un Certain Regard de vineri seară. Asmae El Moudir a câștigat premiul Un Certain Regard pentru cel mai bun regizor pentru documentarul său hibrid, „The Mother of All Lies”, o căutare a adevărului din spatele poveștilor familiei sale despre revoltele de la Bread Riots din Maroc din 1981.

Kamal Lazraq a câștigat premiul juriului Un Certain Regard pentru „Hounds”, o dramă polițistă plasată în suburbiile din Casablanca. Omen, debutul în regie al artistului hip-hop belgo-congolez Baloji, a primit premiul pentru cea mai bună operă de debut. Drama sudaneză Goodbye Julia a regizorului Mohamed Kordofani – un alt debut – a câștigat premiul pentru libertate al Un Certain Regard. Cinematografia africană, deseori trecută cu vederea sau ignorată la Cannes, a avut un loc de cinste la ediția din acest an a festivalului, cu un număr record de filme în programarea oficială.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...