G4Media.ro

Filantropul turc Osman Kavala a fost condamnat la închisoare pe viață, fără…

sursa foto: Facebook/ Recep Tayyip Erdogan

Filantropul turc Osman Kavala a fost condamnat la închisoare pe viață, fără posibilitatea eliberării condiționate, fiind acuzat că a încercat să răstoarne regimul Erdogan în 2013

Mecena turc Osman Kavala a fost condamnat luni, la Istanbul, la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea eliberării condiţionate, fiind acuzat că a încercat să răstoarne guvernul de la Ankara, informează AFP şi dpa.

Osman Kavala, care a negat întotdeauna acuzaţiile formulate împotriva sa, se află de patru ani şi jumătate într-o închisoare de maximă securitate la Silivri, lângă Istanbul.

Şapte coacuzaţi, care au compărut în acelaşi timp cu editorul şi miliardarul de 64 de ani, au fost condamnaţi la 18 ani de închisoare, acuzaţi că l-au sprijinit.

Personalitate a societăţii civile turce, Osman Kavala este acuzat, între altele, că a încercat să răstoarne guvernul, finanţând manifestaţiile antiguvernamentale din 2013, cunoscute ca „Mişcarea Gezi”.

Cei trei avocaţi ai lui Osman Kavala au subliniat luni în pledoariile lor lipsa de dovezi şi încrâncenarea puterii în acest proces maraton eminamente politic.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Recep Tayyip Erdogan

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Hai cu Turcia mai repede in UE. Poate inaintea Serbiei chiar. Alaturi de Ungaria o sa fim un club select