G4Media.ro

Fiica ambasadorului afgan la Islamabad a fost răpită preţ de câteva ore…

sursa foto captura

Fiica ambasadorului afgan la Islamabad a fost răpită preţ de câteva ore și torturată. Afganistanul şi-a rechemat ambasadorul din Pakistan

Afganistanul şi-a rechemat duminică ambasadorul din Pakistan, invocând răpirea fiicei acestuia şi persistenţa ameninţărilor la adresa securităţii personalului diplomatic. Mai mulţi înalţi diplomaţi afgani aflaţi la post la Islamabad au fost rechemaţi de asemenea în ţară, relatează Agerpres, conform AFP.

Sâmbătă, ministerul afgan de Externe l-a convocat pe ambasadorul pakistanez la Kabul pentru a-i transmite „proteste vehemente” după ce Silsila Alikhil, fiica ambasadorului afgan la Islamabad, Najibullah Alikhil, a fost răpită preţ de câteva ore de necunoscuţi, care au torturat-o. Pakistanul a anunţat că a întărit securitatea ambasadorului şi a lansat o anchetă.

MAE afgan a menţionat într-un comunicat că o delegaţie afgană va vizita într-un viitor apropiat Pakistanul „pentru a evalua” aceste probleme şi că ar putea fi luate „măsuri suplimentare”.

Relaţiile dintre cele două state învecinate sunt tensionate de mai mulţi ani, Kabulul acuzând Pakistanul că le-a acordat refugiu talibanilor, iar Islamabadul acuzând la rândul său Afganistanul că a închis ochii la atacurile lansate asupra sa de grupuri ostile de pe teritoriul afgan. În ultimele zile tensiunile s-au intensificat, prim vicepreşedintele afgan Amrullah Saleh acuzând între altele în social media armata pakistaneză că a acordat „sprijin aerian talibanilor în anumite zone”, acuzaţii dezminţite ferm de Islamabad.

sursa foto: captura

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Sa le multumeasca baietilor xu retragerea strategica pt viitorul luminos