G4Media.ro

FIFA l-a suspendat provizoriu pe Luis Rubiales, preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal,…

Foto: Captură video

FIFA l-a suspendat provizoriu pe Luis Rubiales, preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, după ce acesta a sărutat o sportivă

FIFA anunţă, sâmbătă, că l-a suspendat provizoriu pe preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, ţinta criticilor după ce a sărutat-o pe jucătoarea Jenni Hermoso la ceremonia de după finala Cupei Mondiale la fotbal feminin, transmite News.ro.

“Preşedintele Comisiei de Disciplină a FIFA, Jorge Ivan Palacio (Columbia), în virtutea competenţelor conferite de articolul 51 din Codul Disciplinar al FIFA (FDC), a decis sâmbătă suspendarea provizorie a domnului Luis Rubiales din toate activităţile legate de fotbal la nivel naţional şi internaţional. Această suspendare, care intră în vigoare începând de astăzi, este pentru o perioadă iniţială de 90 de zile, în aşteptarea rezultatelor procedurii disciplinare deschise joi, 24 august, împotriva dlui Luis Rubiales”, se arată pe site-ul FIFA.

Comisia de Disciplină a FIFA a dispus ca Rubiales să se abţină să o contacteze sau să încerce să o contacteze pe Hermoso sau să îi contacteze pe apropiaţii sportivei. Şi ceilalţi reprezentanţi ai RFEF, funcţionari sau angajaţi, trebuie să nu o contacteze pe jucătoare.

Rubiales a sărutat-o – fără consimţământ – pe jucătoarea Jenni Hermoso în timpul ceremoniei de decernare a medaliilor, gest care a provocat un val de critici din partea lumii sportului şi a mediului politic.

Luis Rubiales este preşedintele RFEF din 17 mai 2018.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...