G4Media.ro

Fiecare al patrulea medic rezident din Germania provine din străinătate / Cei…

Fiecare al patrulea medic rezident din Germania provine din străinătate / Cei mai mulți sunt din România

În general fiecare al patrulea medic aflat în rezidenţiat în oraşul Hessen nu provine din Germania. Potrivit datelor din registrul rezidenţiatelor din landul Hessen, la termenul limită al ultimului sondaj (octombrie 2020) 27% dintre ei deţineau un paşaport străin.

Între anii 2013 (17%) şi 2018 (27%) proporţia străinilor a avut o tendinţă de creştere, iar de atunci procentul a rămas constant, scrie Suddeutsche Zeitung, citată de Rador.

„În cursul evaluărilor s-a observat că medicii rezidenţi cu cetăţenie străină – 1818 de persoane – sunt în majoritate bărbaţi”. La nivelul landului femeile aflate în rezidenţiat sunt majoritare, reprezentând 57%.

Din 2013 a crescut puternic şi proporţia procentuală a medicilor rezidenţi care provin din ţările din afara UE. Cei mai mulţi deţin un paşaport sirian (12%), turc (6%) sau sârb (6%). Dintre cetăţenii din ţările membre UE cei mai mulţi sunt din România (27%), Bulgaria (16%) şi Grecia (11%).

Sursa:  Suddeutsche/ Rador/ Traducerea: Imola Stănescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Si cei din Republica Moldova fac treaba buna in România

  • Ai dreptate.
   Chiar cunosc un medic din R. Moldova. Face o treabă extraordinar ă. In primul an, de la inceperea activității ca medic in România, a cumpărat o căsuță (cash) cu 4 dormitoare si un Passat din 2018. Tot cash.
   Eu zic că este un medic extraordinar(descurcăreț).
   Voi ce ziceți?

  • Asa e. Si eu stiu unul la fel.

 2. Noi platim din impozitele noastre sa pregatim medici,6 ani de facultate,minim 4 ani de rezidentiat , si apoi ii ia Germania gata pregatiti…pe bani nostri…..traiasca alogenul Klaus si gasca lui ….

 3. Treabă lor ce fac cei care si- au plătit studiile la medicina.Dar cei care au făcut o facultate ,indiferent de profil, pe banii statului și apoi pleacă afara ,fără să fi muncit deloc în țară ,ar trebui sa returneze banii de studii în rate statului român. Bursierii din afara au contracte , după terminarea studiilor muncesc un timp pentru cine vrea finanțatorul.

 4. Ce oraş o fi Hessen in landul Hessen? Lol

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.