G4Media.ro

FIDESZ-ul lui Orbán Viktor anunță pe Twitter că pleacă din PPE

FIDESZ-ul lui Orbán Viktor anunță pe Twitter că pleacă din PPE

FIDESZ a anunțat sec, printr-o scrisoare transmisă președintelui popularilor europeni, că părăsește PPE, potrivit postării de pe Twitter a vicepreședintei FIDESZ responsabilă pentru afaceri externe, Katalin Novák. După ce a părăsit grupul parlamentar PPE, FIDESZ a decis să părăsească și partidul popularilor europeni și încă nu se știe în ce familie politică europeană va activa.

Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European a adoptat, pe data de 3 martie, noile reguli care permit suspendarea FIDESZ, partidul premierului maghiar, Viktor Orban. Anunțul a fost făcut de către eurodeputatul Siegfried Mureșan.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a reacționat rapid la decizia grupului PPE și i-a trimis o scrisoare președintelui grupului, Manfred Weber, prin care a anunțat că europarlamentarii FIDESZ vor părăsi imediat grupul popularilor europeni din Parlamentul European.

Începând din martie 2019, FIDESZ a fost suspendat din Partidul Popular European, formaţiunea paneuropeană conservatoare, dar încă are 11 eurodeputaţi în grupul europarlamentar PPE, în pofida demersurilor unor membri ai conducerii acestuia de a-i exclude.

Premierul ungar, Viktor Orban, a avertizat că partidul său, FIDESZ, va părăsi grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European şi nu va aştepta să fie suspendat în conformitate cu viitoarele reguli.

Vom reveni cu detalii

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. Parcă plecai demult oagare nu plânge nici cucul mizerie anti românească

  2. Ungurii, un popor de depresivi.

  3. În sfârșit!

  4. Pleacă pe burlan?

  5. Orbanistan, Republica Federatiei Ruse

  6. PPE a luat-o asa de mult la stanga ca nu se mai diferentiaza prea mult de SOCIALISTII EUROPENI…

    • Amice, ești robul unui miraj. Marșul neintrerupt al lui Orban spre extrema dreaptă a făcut să iasă din aria valorică a partidelor de centru dreapta, adunate în PPE. Spune unui bavarez că s-a făcut socialist, să vezi cum șterge dușumeaua cu tine. Cu asemenea afirmații ai ajuns în aceeași ”grupă valorică” cu hidrocefalul de ieri care afirmă că înseminarea artificială este o lucrătură a neomarxismului. Penibil.

  7. aham…pleaca „singur” dupa ce l-au ejectat in șuturi …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.