G4Media.ro

Festivalul internațional „Peștișorul de aur” și-a desemnat câștigătorii/ „Cântec de primăvară”, din…

sursa foto: Facebook/ Primăria Tulcea

Festivalul internațional „Peștișorul de aur” și-a desemnat câștigătorii/ „Cântec de primăvară”, din Ucraina, câștigătorul marelui trofeu la secțiunea ansamblurilor din străinătate

Ansamblurile „Cununiţa Năzdrăvană” (Satu Mare) şi „Cântec de primăvară” (Ucraina) au câştigat marile trofee ale Festivalul internaţional de folclor pentru copii „Peştişorul de aur”, desfăşurat în perioada 8-11 august, la Tulcea, transmite Agerpres.

Înfiinţat în urmă cu 20 de ani, grupul „Cununiţa năzdrăvană”, care a câştigat marele trofeu al festivalului la secţiunea Ansambluri din România, este format din copii cu vârste de 15 ani şi este coordonat de Leontina Dorca şi Maria Carmen Sas.

„Pentru mine, acest trofeu este o încununare a succesului, o încununare a muncii de o viaţă. Din 1978, am fost maestru coregraf la Centrul de creaţie din Satu Mare, de unde m-am şi pensionat, iar înainte am lucrat ca instructor la Casa pionierilor din Satu Mare şi la Casa de cultură a oraşului Tăşnad”, a precizat, pentru Agerpres, maestra coregrafă Leontina Dorca.

Marele trofeu al secţiunii Ansambluri din străinătate a fost câştigat de grupul „Cântec de primăvară” din Ucraina.

„Pentru mine, organizarea a fost excelentă. Am fost la multe concursuri internaţionale şi cred că la Tulcea festivalul este unul dintre cele mai bune, pentru că am avut o cazare bună, mâncare bună, condiţii bune de spectacol, iar în fiecare zi am avut mulţi spectatori. Suntem fericiţi că am ajuns aici”, a declarat Valentina Mandzii, reprezentantă a grupului din Ucraina.

Iniţiatorul festivalului internaţional pentru copii, Ştefan Coman, a punctat că a remarcat o schimbare în comportamentul publicului.

„După doi ani de pauză, am remarcat că am şi uitat să aplaudăm, să ne bucurăm. A contat foarte mult pauza asta în tot ce înseamnă comportamentul oamenilor. Sperăm să nu se mai întoarcă cei doi ani de pandemie, iar noi, prin tot ceea ce facem, să aducem o normalitate în comportamentul nostru”, a menţionat Ştefan Coman.

Cea de-a 28-a ediţie a Festivalului-concurs internaţional de folclor pentru copii „Peştişorul de aur” a fost organizată de Primăria municipiului Tulcea, Ansamblul artistic „Baladele Deltei”, Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi de Palatul Copiilor din Tulcea.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Vai! Ne declară Putler „țară fascistă”!!!! 😂 Bine că avem mâncători naționali de rah_t rusesc!

  2. Bineinteles ca le-au dat premul haholilor! :))))))))))) Dea Domnul sa vina mai repede Putin peste ei sa le indese premiul in cur! Incredbili ce neam de lingai suntem!

  3. @ ioana sa vezi cand o sa ti-o indese tie Putin in c…r ce o so mai lingi .