G4Media.ro

Festivalul Internațional Film O’Clock, cu filme din România și din alte 7…

Captură imagine festival https://www.facebook.com/FilmOClockIFF/

Festivalul Internațional Film O’Clock, cu filme din România și din alte 7 țări se va desfășura între 28 februarie și 3 martie

Film O’Clock, un festival de film aflat la a patra ediție, va oferi publicului oportunitatea de a se bucura de o varietate de filme contemporane și clasice, precum și evenimente culturale conexe, transmite publicația de informații culturale zilesinopti.ro.

Festivalul se va desfășura în perioada 28 februarie – 3 martie 2024 cu proiecții simultane în România, Lituania, Ucraina, Moldova, Bulgaria, Grecia, Egipt și Africa de Sud. Cea de-a patra ediție a festivalului este organizat de Creatrix Fama și Mockra Productions, cu sprijinul Dacin Sara și ABI Fundație.

Proiecțiile din România vor avea loc la Sala Cinema din cadrul UNATC – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale, partener de prestigiu. Intrarea la proiecții și discuții este liberă.

Selecția curatoriată de Mirona Radu (România), Andrew Mohsen (Egipt) și Zhana Kalinova (Bulgaria) pentru competiția internațională de scurtmetraje include:

  1. “1991,” regizat de Linas Ziura (Lituania, 2023, 12 min., ficțiune)
  2. “A Void,” regizat de Jordy Sank (Africa de Sud, 2022, 26 min., ficțiune)
  3. “Știri proaste,” regizat de Liviu Rotaru (Republica Moldova, 2023, 29 min., ficțiune)
  4. “Fractură,” regizat de Dimana Pastrakova (Bulgaria, 2023, 30 min., ficțiune)
  5. “Hypatia,” regizat de Andrei Răuțu (România, 2023, 17 min., ficțiune)
  6. “Mama,” regizat de Naji Ismail (Egipt, 2022, 20 min., ficțiune)
  7. “Gata,” regizat de Eirini Vianelli (Grecia, Belgia, 2023, 11 min., animație)
  8. “Suruaika,” regizat de Vlad Ilicevici, Radu C. Pop (România, 2022, 9 min., animație)
  9. “Walking Up in Silence,” regizat de Mila Zhluktenko, Daniel Asadi Faezi (Ucraina, 2023, 18 min., documentar)
  10. “Când zboară MIG-urile,” regizat de Philip Găicean (România, 2023, 15 min., ficțiune)

Aceste filme vor concura pentru două premii: Premiul Publicului și Premiul Juriului, fiecare cu o sumă brută de 700€ și, respectiv, 500€.

Juriul pentru Competiția Internațională de Scurtmetraje este compus din trei profesioniști distinși. Radu Jude este un regizor român ale cărui filme, inclusiv “Lampa cu Căciulă”, “Aferim!” și “Babardeală cu Bucluc sau Porno Balamuc”, au primit aclamări internaționale, inclusiv premiul prestigios Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin.

Yana Titova este o artistă din Bulgaria cunoscută la nivel internațional pentru contribuțiile sale atât pe scenă, cât și pe ecran. Debutul său regizoral, “O Doză de Fericire”, a fost cel mai bine vândut film bulgar din 2019, consolidându-i statutul în cinematografia internațională. Aly Kassem este un actor egiptean excepțional de talentat, cunoscut pentru interpretările sale captivante în diverse proiecte de televiziune și film în Egipt și nu numai.

Mai multe detalii pe zilesinopti.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează